28 Ağustos 2019
Baklavalık yufkadan tepsi böreği
Selamın aleykűm arkadaşlar sizlere farlılı lezzetler sunmak istiyorum baklavalık yufkadan tepsi böreği yaptım aranızda yapan varmi dır bilmiyorum ben hep teredűtle yaklașıyordum olmaz gözűyle bakıyordum yanıldığımı anladım denedim çok beğendim sizlere de tafsiye ederim umarım sizde de tam not alır șimdi tarifine gecelim
Malzemeler
1 paket baklavalık yufka
2 adet yumurta sarısı űzerine ayrılıcak
2 su bardağı sűt
1 su bardağı sıvı yağ
İç malzemesi
1 kalp beyez beynir 500 gr
Yarım demet maydanoz
Űzeri için
Susam
Yapılışı
Önce iç malzememizı hazırlayalım cukur bi kabın içine peynirimizi alalım elimizle parcalayalım içine yarım demet maydanozu ince ince kıyıp ekleyelim ve karıștıp kenara alalım tepsimizi yağlayalım sos için kullanıcığımız sıvı yağ dan fırcayla her tarafını yağlayalım ve sosunu hazırlayalım cukur bi kaba sűt yumurtanın akını ve sıvı yağı ekliyip karıștıralım sarışını ayırıp űzerine kullanalım yufkamızı paketten cıkaralım tepsiye bi kat yerleștirelim ve fırcayla sűrelim 40 katının 20 tanesini tek tek serip sos sűrelim 20. Katı bu șekilde tamamlayalım űzerine iç harcı dökelim ve yayalım her tarafına gelicek șekilde eșit yayalım sonra kalan diğer 20 yufkamızıda aynı șekilde sosunu sűrűp ișlemi bitiriyoruz űzerine yumurtanın sarışını sűrelim ve susamı da serpiștirip fırına verelim firınımızı 180 derecede alt űst kızarana dek pișiriyoruz kızaran böreği fırından cıkarîp dilimliyoruz böreğimiz hazır afiyet olsun
Sıcsk kesip servis tabağına alalım ve ikram edebilirsiniz
Sevgiyle kalın
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder