malzemeler
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 orta boy patates
1 papya biber
1 yeşil biber
2 gr kırmızı et
1 tatlı kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı çeşni
2 yemek kaşığı sıvı yağ
yapılışı
önce servis tabağımıza süzme yoğurdumuzu alalım kaşıkla düzleştirelim ardından kenara alıp patatesimizi soyup inçe dilimleyip kızğın yağda kızartıp süzme yoğurdumuzun üzerine diziyoruz ve yemeğimizi yapalım tencereye yağımızı alalım içine inçe doğranmış biberleri alıp kızartalım ardından inçe kıyılmış etimizi ayrı tenceredebol yağın içinde patates kızartır gibi kızartıp biberlerin üzerine döküp soya sosunu ve çeşniyise atıp biraz kavurup servis tabağımıza döküp düzleştirip sıcak servis yapıyoruz yemeğimi hazır
afiyet olsun
not tuz kesinlikle kullanmayın çeşni ve soya sosu tuz görevini görüyor ve etimizi önceden defne yaprağı ve zeytin yağında dinlendirirsek güzel yumuşak ve lezzetli oluyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder