malzemeler
1 kilo kuzu but
3 gr kuyruk yağı
3 patlıcan
1 kilo domates
3.4 adet biber
2.3 diş sarımsak ( istege baglı)
1 tatlı kaşıgı salca biber yada domates
tuz pulbiber
yapılışı
önce etimizi haşlamaya bırakıyoruz ve haşlanırken sebzeleri küp küp doğragıp hazırlıyoruz ve haşladığımız eti güvece boşaltıyoruz üzerine sebzeleri ve tuzunu pulbiberi sarımsağı salcayı katıp hiç karıştırmıyoruz ve kuyruk yağını eritip sebzelerin üstüne gezdiriyoruz ve kapağını kapatıp fırına veye fışarı fırına olmadı orta ateşte ocakta pişiriyoruz sebzeleri pişene kadar hiç karıştırmadan pişiriyoruz ve pişen güveci sıcak servis yapıyoruz yemegimiz hazır
sevdiklerinizle yanında pirinç pilavıyla servis yapabilirsiniz
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder