22 Mayıs 2017

lokanta usulü etli güvec

hayırlı mutlu günler ne pişirsem diye düşünenler misafirim var yada akşamdan yapıcagım eve gelince ısıtıp yiyebileceğim türden yemek arayanlar ilk günkü gibi taze ve lezzetli bi yemek misafirimiz gelse ağır gözükecek lezzetli yemek ararız basit olmasın gösterişli olsun diyoruz yanına pilav ve ayranla süper gider yaz kış sebze bulabiliuoruz yazın doğalını bulabiliriz ve rahatlıkla tükete biliriz umarım yaparken keyifle yapar huzurla mutlulukla agız tatıyla yersiniz

malzemeler
1 kilo kuzu but
3 gr kuyruk yağı
3 patlıcan
1 kilo domates
3.4 adet biber
2.3 diş sarımsak ( istege baglı)
1 tatlı kaşıgı salca biber yada domates
tuz pulbiber

yapılışı

önce etimizi haşlamaya bırakıyoruz ve haşlanırken sebzeleri küp küp doğragıp hazırlıyoruz  ve  haşladığımız eti güvece boşaltıyoruz üzerine sebzeleri ve tuzunu pulbiberi sarımsağı salcayı katıp hiç karıştırmıyoruz ve kuyruk yağını eritip sebzelerin üstüne gezdiriyoruz ve kapağını kapatıp fırına veye fışarı fırına olmadı orta ateşte ocakta pişiriyoruz sebzeleri pişene kadar hiç karıştırmadan pişiriyoruz ve pişen güveci sıcak servis yapıyoruz yemegimiz hazır
sevdiklerinizle yanında pirinç pilavıyla servis yapabilirsiniz

afiyet olsun












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder