24 Kasım 2016

Fırında ekmek yapımı





Merhabalar evde dogal yapimı kolay ekmek tarifi vericem günlük taze ekmekler evinizde yapabilirsiniz kendi elinizden yapınca icinde ne oldugunu bilicek ve gönül rahatlığıyla yiyebiliceksiniz ayrıca sıcak sıcak puf puf oluyor ve kahvaltıda tere yağı sürüp yemesi gibi yoktur pazar günlerini iple cekeriz ailrce kahvaltı yapalım kendiniz el yapımı ekmeklerle sofranıza lezzetler suna bilirsiniz işte  Fırında tombik ekmek

Malzemeler
 4 su bardağı un
 2 tatlı kaşigı tuz
 2 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı ılık su
 1 yemek kaşigı toz maya
Yarım subardağı sıvı yağ
Yağlı kağıt

 Yapılışı

Öncelikle cukur bi kaba tuzu mayayı şekeri yağı ılık suyu bırakıp eritiyoruz erittikten sonra unu azar azar ekliyip yoguruyoruz yumuşak hamur elde edicez kalan hamuruda ekliyip yogurma işlemini bitiriyoruz ve hamuru dinlenmeye bırakıyoruz 1 saat kadar yani hamur mayalanana kadar bekletiyoruz hamur mayalaninca hamurdan bezeler kopariyoruz toplamda 11 beze çıkartın ne küçük ne büyük olucak sonra temez bi posetin içine bırakıp üstünü posetle sarınki üstü kabuklanmasın acmak için tahta masa yada tezgahta acalım biraz un serpip bezelerden birini alalım merdane yardımıyla yuvarlak şekilde acalım fırın tepsisine yağlı kagidi serip üstüne actığımız hamuru birakalım diyer bezeleride bu şekilde acalım fırın tepsisi kactane alıyorsa okadar bırakalım sıkıştırarak bırakmayın şişmez pistikce acıp tepsiye dizelim önceden ısıtılmış fırında 10 15 dakika pişirelim afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder