26 Nisan 2017
Elmalı tart
merhabalar her mevsimde rahatlıkla bulabilecegimiz malzemelerle yapacagımız bi tarif misafirinize isterseniz komsunuza isterseniz günlerinizde yapıp ikram edebilirsiniz elmayı sevmeyenimiz yoktur cocuklarında severek yiyecegi bi tatlı hem lezzetli hem doyurucu sürekli evinizde bulundura bilirsiniz ani bi misafir geldiginde hemen ikram edebilirsiniz kıtır kıtır ic harcıyla nefis oluyor sizlerde yapmak isterseniz buyrun tarifine
malzemeler
4.5 adet elma
yarım su bardagı ceviz
1cay bardagı şeker
1 yemek kaşıgı tarcın
hamuru için
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım paket margarin
2 adet yumurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardagı toz şeker
aldıgı kadar un
yapılışı
öncelikle elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim ve tencereye alıp içine toz şekeri ekliyip kavurulam suyunu cekince ceviz tarcın bırakıp biraz daha kavurup sogumaya bırakalım ve hamurunu yoguralım
önce cukur bi kaba şeker margarin bırakıp iyice ezerek karıştıralım ve sırasıyla sıvı yag yumurta ekliyip iyice karıştıralım kabartma tozunu una akliyip azar azar karıştıralım vanilyayıda ekliyelim yumuşak hamur kıvamına gelene kadar karıştıralım ve biraz hamur ayıralım üstüne kafes yapmak için ve ayırdıgımız hamuru buzlukta bekletiyoruz borcamı margarinle iyice yaglıyoruz ve hamuru kenarları üste gelicek şekilde düzleştiriyoruz ardından soguttugumuz harcı üzerine döküp hertarafına seriyoruz ardında ayırdıgımız hamuru dolaptan alıp küçük parcalar koparıp önce yukardan aşağı diziyoruz sonra kenardan aşağı diziyoruz ve önçeden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz ve iyice sogutup sonra servise
afiyet olsun
elma ve cevizin girdiği ne kötü olabilir ki elmanın cildi güzelleştirdiğini bilmeyenimiz yok pastalar kurabiyelere ayrı bi tat katar ben ve ailem cok sevdik özellikle cocuklarım bayıldı ve onların isteği üzerine defalarda denedim sizlerde deneyip yorum yazarsanız sevinirim yspan arkadaşlar ağız tadıyla yemek nasip olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder