02 Temmuz 2017
ıgdır ketesi
hayırlı sabahlar memleketimin nefis içli ketesi küçükken annem yaptığında ailece cok severek yerdik anem tandırda yapardı cok güzel olurdu ve yapımı bana cok zor gelirdi hiç yapamam sanırdım şimdi tandır olmasada fırındada cok güzel oluyor artık bi cok kişi biliyor bunu bi cok yerdede yapılıyor sizlerde degişiklik olsun gelecek misafirinize yada beş cayının yanında yaparak misafirlerinize ilgiyi üzerinize cekebilirsiniz eminim cok severek yiyip tarifini nerden aldıgınızı sorup bizede tarif verirmisiniz diye sorucaklardır ben yaptım cok beyenildi sizde yapmak isterseniz işte tarifi yapacak arkadaşlardan ricam yorum bekliyorum
malzemeler
2 kilo un
1.5 kilo süt
1 su bardağı yogurt
1 paket margarin
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
iç malzeme
1 paket marğarin
1 cay bardağı sıvı yag
3 su bardağı un
1 su bardağı şeker
sosu için
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
yapılışı
önce leyenin içine unu eleyerek koyalım içine tuz maya eritmiş olduğumuz marğarin ve yoğurdumuzu ekliyelim sonra sütümüzü ılıtalım ve azar azar sütü döküp karıştıralım yumuşak ele yapışmayan hamur elde edicez iyice yogurdugumuz hamuru üstünü hava almıycak şekilde kapatıp şişene kadar dinlendiriyoruz kabarmaya başlayınca hamurumuz iç malzemesini hazırlıyoruz tencereye 1 paket margarin sıvı yağ koyup eritiyoruz içine unu koyup karıştırıyoruz ve kavrulmaya başlayıncaya kadar pişiriyoruz kızarımaya başlayınca indirip şekerini ilava edip kenara alıyoruz ve hamurumuza geciyoruz fırını ısıtıyoruz 180 derece tepsimizi yaglıyoruz yanımıza alıyoruz sosumuzu hazırlayalım herşey hazırsa hamurumuzu beze yapalım tepsi büyüklügü olucagı için büyük parcalar koparıp beze yapıp üzerini kapatıyoruz
bir beze alıp tabak büyüklüğünde acıp içine iç harcan iki üç kaşık koyuyoruz az veye cok siz ayarlayabilirsiniz içini koyup hamurun agzını kapatıyoruz yuvarlayıp iç harıcı dökülmeyecek şekilde kapatıp elimizle biraz acıp tepsiye bırakıp içinde yavaş yavaş acıyoruz yırtılmayacak şekilde büyütüyoruz ve catalla delip üzerine sosu sürüp fırına veriyoruz alt üst kızarınca cıkarıyoruz bütün bezeleri bu şekilde yapıp fırına verip kızarınca cıkarıyoruz ve ketelerimiz hazır
afiyet olsun
not ister tuzlu ister şekerli yapabilirsiniz
mayalanma durumuna göre yaz kış sütü sıcak yada soguk yapabilirsiniz ayrıca cok sıcak sütü mayanın üzerine dökmeyiniz maya ölüyor hamur kabarmıyor
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder