09 Mayıs 2018
Beli kırık (patlıcan dizme)
Merhaba takipcilerim uzun bi ara verdim saglik sorunlarim oldugundan tatif yazamadim sizleride merakta biraktim anlayisiniz icin cok teșekkür ederim
Bugunku menüde beli kırık yani patlıcan dizme var umarım beyenirsiniz yapımı oldukca koly lezzeti bi o kadar garantili olan tarifimizi denemelisiniz yaza doğru geliyoruz ve patlıcan bol bol ve güzel bulmak kolay olucaktır ve yemek yapımına bașlıyalım
Malzemeler
4 adet patlıcan
3 adet domates
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım kilo kıyma
1 yemek kașığı sebzeli ceșni
1 yemek kașığı pulbiberi
1 tatlı kașığı karabiber
1tatlı kașığı tuz
Yapılıș
Önce patlıcanları yıkayıp alaca alaca keselim ve bi parmak aralıklarla kesikler atalım ve tuzlu suda bekletelim bu arada ic harçı hazırlayalim soğanı inçe doğrayalım kıyma tuz baharatlar hepsini bi kapta harmanlayıp maydanozuda kıyıp karıștıralım ve patlıcanı alıp aralarına dolduralım ve tepsi yada tencereye dizelim aynı ișlemi kalan patlıcanlarıda yapıp tepsiye dizelim ve üzerine domatesi dilimleyip dizelim ve 2 su bardağı suyu döküp tereyağını da üzerine bırakıp fırına veriyoruz patlıcanlar pișene kadar düșük ayarda pișiriyoruz ve servise sunuyoruz 160 derecede 40 50 dakika arası pișire bilirsiniz
Yemegimiz hazır agız tadıyla yemek nasip olsun hoșcakalın
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder