Malzemeler
4 adet kabak
500 gr kıyma
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan rendelenmiş
1 tatlı kaşığı çeşni
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiberi
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı un
4 orta boy domates 🍅
Kızartma için
Sıvı yağ
Kürdan
Yapılışı
Önce kabaklarımızı yıkayıp alacalı kabuklarını soyuyup ince dilimler şeklinde yukardan aşagı keselim ve tavada sıvı yağımızı koyup kızdıralım iki taraflı kabaklarımızı kızartıp pecete üzerine kazarttıklarımızı bırakıp yağını cektirelim ve kızartma işlemini bitirelim bi taraftanda iç malzemeyi hazırlayalım cukur bi kaba kıymayı birakıp üzerine sırasıyla malzemeleri bırakalım ve karıştıralım bütün malzemeyi güzelce karıştırıp elimizde ceviz büyüklüğünde parcalar koparıp uvucumuzun içinde toparlayıp sonra bi kabak alıp uç kısmına köfteyi bırakıp kabakla sarıp üstüne kürdanı takıp yağlanmış tepsiye dizelim bütün kabakları aynı işlemi yapıp dizelim ve üzerine domatesi rendeliyip dökelim ve fırına verelim 200 derecede 35.40 dakika pişirelim ve fırından cıkartalım yemegimiz hazır
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder