02 Mart 2018

Kadı budu köfte

Sevgili arkadaşlar çok güzel bir köfte tarifim var çok seveceksiniz eminim ayrıca pilav yapmışsanız birgün önce degerlendirmek için harika bi çözüm olucaktır israftan kacınmak gerek  o  kadar zorda insanlarımız var Ken çöpe yemek atmak günahtır ben böyle bi yemekle degerlendirmek cok leziz bi köfte oldu şimdi sıra sizde

Malzemeler
Yarım kilo kıyma
1 kuru soğan
1 demet maydanoz
2su bardağı haşlanmış pirinç 🍚
2 çay kaşığ tuz
1 tatlı  kaşığı çeşni
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 su  bardağı un
1 yumurta 🥚

KızartmaK içini
 sıvı yağ
3.4 adet yumurta 🥚
Un

Yapılışı
Önce cukur bi kabın içine haşlanmış pirinçi bırakıp üstüne yumurta tuz baharatlar un ve kıymanın yarısını bırakıp kenara alalım ve tencereye sıvı yağ bırakıp içine yemeklik doğranmış soğanı ekliyelim ve kızartalım üzerüze ayırdığımız kıymayı ekliyip kavuralım kıyma suyunu cekip kızarıncaya dek pişirelim ve maydanozu ekliyip biraz maydanozu öldürelim ve ocaktan alıp sagutalım geniş bi tepsiye döküp hemen soğutalım ve harcı pirincin içine ekliyip hep birlikte karıştıralım ve ayrı bi kapta yumurtaları cırpalım bi tabagada unu alalım ve tavaya sıvı yağ koyup kızdıralım ve köftelerimizi kızartmaya başlayalım kıymalı harctan yumurta büyüklüğünde parcalar koparıp uvucumuzun içinde toparlayıp sonra düzleştirip una batırıp sonra yumurtaya bandırıp kızgın yagda önlü arkalı kızartalım bütün köfteleri bu şekilde tamamlıyıp tabaga alalım ve köftemizin kızarma işlemi böylelikle bitmiştir ve servis tabağına alıp
İkram edebilirsiniz yemeğimiz hazır afiyet olsun

Not birgün önce sade pirşirdiğiniz pirinc pilavınız varsa onuda kullana bilirsini







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder