02 Mart 2018

Kabak sandal

 Merhabalar hanımlar beyler harika bi yemek tarifim var isteyen her kesin rahatlıkla yapacağı bi tarif tadı cok ama cok güze oluyor şiddetle tavsiye ediyorum zebzeyi her zaman tüketmeliyiz
Cocuklarımıza küçük yaşta alıştırmalıyız büyüdükçe sebzeyi sevmemeye başlıyorlar ve gelişme cagında uzak kalıyorlar bi cok sebze den  küçük yaşta aşılamalıyız her zebzenin faydası ayrı vidamini ayrı sevmeyen insanı bile sevdiren bi lezzetel oldu umarım sizlerde benim gibi seversiniz ben iş yerimde yaptım tamtnotumu aldım sevmiyorum yemem diyen insanlar yediyse sizlerde seveceksiniz eminim yorumlarınızı bekliyorum Hoşcakalın

Malzemeler
1. 5 kilo kabak
350 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı  domates 🍅 salçası
1 ttatl kaşığı biber salçası
2 adet biber papya kırmızı
2 adet çarliston biber
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı çeşni
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı körü

Üzeri için
Kaşar peyniri

Kızartmak için
Sıvı yağ

Yapılışı

Önce kabaklarımızın üstkısmını ve alt kısmındaki cöpünü kesip atalım ve iyice yıkayıp uzunlamasına ikiye ayırıyoruz ocaga tencerede su bırakıp kaynatalım ve kaynayan suyun içine az tuz atıp kabakları içine  atıp 5 7 dakika kadar kaynatalım ve süzgece bırakıp suyunu süzdürelim tavaya sıvı yağı bırakıp kızdıralım kabakları önlü arkalı kızartalım ve kenara alıp iç malzemeyi hazırlayalım  önce soğanı yemeklik dograyıp kızartıyoruz kızaran soğanın üstüne biberleri ekliyip birlikte kızartıp kıymayı da ekleyelim ve kıymayı suyunu çekene kadar bekletelim ve baharatları tuzu salcayı ekliyip karıştırmaya devam ediyoruz üstüne maydanozu ekliyip ocaktan alalım yağlanmış fırın tepsisine kabakları dizip kıyma harcını içlerine eşit paylaştırıyoruz ve üzerlerine rendelenmiş kaşarı serpelim ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim üzeri kızaran kabakları fırından cıkarıp servis tabagına alalım yemeğimiz hazır afiyet olsun

Not kabakları suda haşlayıp kıyma harcını bırakıp üzerine kaşarların serpip fırında kızarta bilirsiniz ben kızartım cok ta beyenildi Hoşcakalın sevgiyle kalın







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder