16 Ocak 2018

Perde pilavı


Merhabalar perde pilavını sevmeseniz bile bu tarifi deneyince cok seveceksiniz gördüğünüz gibi şekli bile cok güzel tek kişilik ve harika bi yemek 🍲 sizler kadar misafirinizi bile ilgisini cekecek porsiyonluk pilavımızı cok seveceksiniz tek kişilik yaptığınız zaman ziyan olmaktan kurtulur sofranızı da enşık yemeginiz perde pilavını olucak hayrı bi havanız cabası ben yaptım cok bayan ildi sizede tafsiye ederim sevgiler takiplerinizi beklerim

Malzemeler

Hamuru

2 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
6 yemek kaşığı zeytinyağı
3 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un

İç malzeme
2 su bardağı pirinç 🍚
Yarım kilo tavuk 🐔 göhsü
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
100 gr badem kabukları soyulmuş
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı tarçın
Tuz


Yapılışı

Hamurumuzu yogurmayla başlayalım cukur bi kabın içine Yumurtaları yogur du zeytin yağı tuz bırakıp karıştıralım unu azar azar ilave ediyoruz Ve hamur kıvamı almazsa elimizi ıslatarak yoguruyoruz  kenara alıyoruz iç malzemeyi hazırlayalım
 Tencereye Tavukları alıp üzerine biraz su ekliyip kaynatalım ve haşlayıp didikleyelim ve pirincimizi tencerede tereyağında  biraz kavuruyoruz üzerine kuş üzümü kavrulmuş kabuğu soyulmuş badem dolmalık fıstık atıp kavuralım üzerine tavuğun suyunu atıp tarcın ve tuzu da ekliyip kaşıkla biraz karıştırıp ağzını kapatalım suyu az geldiyse biraz daha su ekliyelim ve piriçlerimiz biraz diri kalmalı fırında az daha pişiceginden ona göre ayarlamalıyız pirinçimiz piştikten sonra Tavukları içine atıp biraz karıştıralım ve dinlenmeye bırakalım hamuru tek tek kalıplara ayarlayacağımız  şekilde ayarlayalım eşit parcalar elde edelim  ve hamuru kalıbın içinden dışarı taşacak şekilde acalım ve kalıbın içini tereyağıyla yağlayıp 4.5 tane badem bırakıp hamuru içine yerleştirelim hamur  dışarı dogru cıkaralım içine iç pilavını bırakalım cok olmayacak kadar bırakıp ağzını hamuruyla kapatalım ve  bütün hamurlar aynı işlemi yapıp tepsiye dizip fırına verelim 190 derecede 35.40 dakika pişiriyoruz üzeri kızarınca  fırından cıkarıp kenarlarını da konturül edip kenara alalım ve kalıbı ters ceviriyoruz ve top şeklinde cıkaralım ve tek kişilik olarak servise sunalım yemeğimiz hazır tek olması bile insanı doymaya yeter
Afiyet olsun











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder