06 Ocak 2018

Kalbura bastı


Merhabalar tatlı sevenler sizlere cok güzel bi tarif daha vericem cok güzel nazik ve şahane bi tatlı sizlerinde beyeneceğinizi düşünüyorum yapmadan tadını almadan karar vermeyin derim tadı kadar görünüşüde cok güzel Yapılışı da cok kolay bi misafiriniz  gelse hemen yapabilirsiniz akşam yemekten sonra tatlısı yapamıyorsanız yarım saatte yaparak ikram edebilirsiniz herkesi şaşırtırsınız bence denemeye deger hadi tarife

Malzemeler

150 gr tereyağı ( marğarin) isteğe bağlı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yogurt
1 yumurta 🥚
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
3 su bardağı un

İçi Malzemeler

1 su bardağı çeviz
Şerbeti içi
3 su bardağı şeker 🍬
3.5 su bardağı su
1 dilim limon 🍋

Üzeri için
Hindistan cevizi

Yapılışı

Önce şerbeti hazırlayalım soğusun tencereye şeker 🍬 ve suyu bırakıp kaynamaya bırakalım şerbet kalınlaşmaya başlayınca limonu sıkıp 2 dakika kadar kaynatıp altını kapatıyoruz ve soğutuyoruz  ve tatlımıza gecelim cukur bi kabın içine Yumurtaları yogurt tereyağı sıvı yağ bırakıp cırpalım irmik ve kabartma tozunu da ekliyip karıştırmaya devam ediyoruz unu azar azar ilave ediyoruz Ve karıştırıp çeviz  büyüklüğünde hamurlar koparıp rendenin üzerinde elimizle acıp içine çeviz bırakıp iki agzını kapatıp desenli kısmı üste gelecek şekilde yaglanmış tepsiye dizelim 180 derecede kızarınca ya kadar pişirip fırından cıkarıyoruz ve şerbeti döküp ceken kadar bekletiyoruz ve Hindistan cevizi serpip
Sogumasını bekliyoruz ve sevdiklerimize ikram ediyoruz tatlımız hazır afiyet olsun
Hoşcakalın




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder