Hayırlı günler sizlerinde cok seveceği basit ama gösterişli tatlı tarifi vericem bayramda cok zor tarifler le uğraşmaya gerek yok cok zor tatlılar ugraşacak zamanınız yok sa saglıgınız el vermiyorsa bu tarifi tafsiye ederim hem cok lezzetli hem cok güzel bi tarif canınız tatlı cektiğinde hemen yapabilirsiniz günlerde ve mevlitlerde kolaylıkla yapabilirsiniz cok beyeniliceğini düşünüyorum artık sevdiklerimize yapıp götürebiliriz illa evimize gelmesine gerek yok biz bu ve bi cok tatlı yada kek yemek ne olursa olsun götürebiliriz elimden geldiğince sizlere yaptıklarımı paylaşıyorum umarım yardımcı oluyorumdur sizlerde yaptıklarınızı benle paylaşırsanız onlarda yayınlarım Hoşcakalın
Malzemeler
2 baklavalık yufka
1 yemek kaşığı kaymak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker 🍬
1 yemek kaşığı putra şekeri
4 yemek kaşığı toz fıstık
Üzeri için
1 tatlı kaşığı toz fıstık
Kızartma için
Sıvı yağ
Yapılışı
Önce şekerle putra şekerini bir birine karıştıralım yufkayı iki katlı tezğaha serelim bi fırca yardımıyla tereyağını yufka nın her tarafına sürelim kaymağı da sürüp şeker ve putra karışımını çüzğeçle serpiştirelim ve antepfıstığını da serpiştirelim kare şeklinde katlayalım ve tavayı fırçayla yaglayalım teflon tava yada granit tava 🍳 olması daha güzel pişmesini saglayacaktir yağladığimız tavanın içine katmerimizi atıp önlü arkalı kızartalım ve servis tabağına alalım üzerine putra şekeri serpelim ve ortasına fıstık ceviz isteğe göre süslüyelim ve servise sunalım
Katmer tatlımız hazır afiyet olsun
Not
Baklavalı hazır yufka gibi elde actığımız baklavalık yufka da da olur o zaman bir bezelye acıp işlemi yaparsınız ayrıca hazır veya elde acılmış yufkayla istediğiniz kadar yapıp buzlukta saklayabilirsiniz istediğiniz zaman cözdürmeden tavada kızartarak servis edebilirsiniz
Sevgiyle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder