27 Aralık 2017

İslim kebabı



Merhabalar hanımlar beyler rahatlıkla evinizde yapacağınız harika bi ana yemek 🍲 hanımlar kadar beylerde mutfağa girmek istiyor evde eşine misafirine yemek yapmak ister kolay ve lezzetli olsun ister bu tarifi denemenizi isterim yanına salata 🥗 piriç pilavı harika bi akşam yemeği tamamlanmış olucak işten gelince ne yapsam diye düşünen bürsürü insan var bu tarifle fazla düşünmeye gerek te yok size kolay gelsin

Malzemeler
Yarım kilo kıyma
2 kilo patlıcan 🍆
1 kilo çeri domates 🍅
4 adet biber 🌶
1 orta boy soğan
1 ekmek içi
Tuz
Karabiber
Yarım demet maydanoz
Pulbiber
1 yumurta
Kekik
Çeşni
Yarım cay bardağı sıvı yağ

Üzeri için
1 tepeleme domates 🍅 salcası
Kızartmak için
Sıvı yağ

Yapılışı

Önce cukur bi kabın içine kıymayı koyalım üzerine sırasıyla baharatları serpelim soğanı rendeyle rendeliyelim içine aktaralım ekmek içini fırında kurtulalım ve ufaltıp içine ekleyelim maydanozu ince kıyıp ekledikten sonra yumurtayı da kırıp  elimizde iyiçe yoğuralım ve sıvı yağı birazını içine birazını da yuvarlanmak için ayıralım ve yogurmaya devam edip elimizi yaya patırtı cevizden biraz büyük parcalara koparıp elimizde yuvarlıyıp avucumun içinde iki parmağımı la biraz büzleştirip unla dışımız tepsiye diziyoruz ve tencereye sıvı sağ koyup kızartıyoruz hepsini kızartıp tabağa alıyoruz ve patlıcanları alacalı soyup iki barmak kalınlığında kesip tuzlu suda bekletip süzüyoruz ve bolca sıvı yağı tencereye alıp kızdıralım ve hepsini kızartalım tepsiyi yanımıza alalım patlıcanı artı şeklinde serelim içine köftemizi koyup iki taraftan saralım hepsini bu şekilde yapıp tepsiye dizelim kürdanı ortasına batırıp domatesleri ikiye kesip ortasına takalım onun düzerinede biberi küçük kesip takalım ve bütün işlem bittikten sonra salcayı suda karıştırıp üzerinde gezdirip fırına veriyoruz 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz ve sıcak 🔥 servis ediyoruz yemegimiz hazır afiyet olsun

Not köfteleri Kızartmadan da yapabilirsiniz ayrıca ızgarada da pişirip yapabilirsiniz kolay gelsin




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder