Hayırlı geceler tatlı sevenler sizlere künefe tarifimi vericem belki bi coğunuz biliyor belki bilmeyeninizde vardır bildiğiniz tarifi unutun bu tarifi yiyen lezzetini damağında günlerce hissediyor şiddetle tafsiye ederim Tadı cok güzel
Yapımı kadar pişirme aşamasında cok önemli ne yanınca ne Çiy hamur kalıcak her tarafı güzel kızarmak ve şerbetini cekmeli ve bol fıstık yanında dondurma 🍦 ikramıyla enfes olucak hadi tarifine gecelim ve tadına bakalım
Malzemeler
250.300 gr tel kadayıf
200 gr dil peyniri tuzsuz 🧀
150 gr tereyağı
3 yemek kaşığı pekmez
Şerbeti için
1.5 bardak şeker
1.5 bardak su
3.4 damla 💧 limon 🍋
Üzeri için
Antep fıstığı
Yapılışı
Önce Çiy kadayıfı buzluğa atıp 15.20 dakika bekletelim ve cıkarıp makasla keselim ve tere yağını eritip üzerine döküp karıştıralım tereyağını iyiçe yedirip harmanlayalım ve künefe tabağı yada ısıya dayanıklı borcam içine yayıp iyiçe bastıralım tabağın şeklini alması için dondurucuya atıp 1 saat kadar bekletelim ve fırını ısıtalım künefeyi fırına atıp kızarması ı bekleyelim yaklaşık 10.15 dakika yeterli gelicek tir ve fırını ara ara konturül edelim ve cevirelim altını bakıp kızartmaya başlayınca altı üste cevirip kızartmaya devam edelim ve bi taraftan şerbeti hazırlayalım tencereye şeker ve su limonu atıp kaynamaya bırakalım kısık ateşte katılaşmaya başlayınca altını kapatıp soğumaya bırakalım ve fırından künefeyi cıkaralım soğumuş şerbeti üzeri nar gibi kızarmış künefenin üzerine dökelim ve 5 dakika bekliyip fıstığını sepip dondurma 🍦 eşliğinde ikram edelim
Künefemiz hazır afiyet olsun
Saglıklı günlerde tüketin inşallah
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder