09 Ekim 2017

Çilek 🍓 reçeli

Hayırlı günler arkadaşlar. Kış ayları gelince hazırlıklar yaparız çilek mevsimi kısa sürdüğünden çilek bitmeden recelini yapmamak olmazdı ve kışın kahvaltıları süsleyen bi tat rengiyle lezzetiyle sofraları süsleyen güzellik yemeye doyum olmaz sizlerde kendi recelinizi kendiniz yapmaya ne dersiniz hem dogal hem güvenilir hem tasarruflu işte recelimizin tarifi

Malzemeler
2 kilo çilek 🍓
2 kilo şeker 🍬
Yarım limon 🍋
1 tatlı kaşığı 🥄tereyağı

Yapılışı

Çilekleri. Yıkayıp pişireceğimiz tencereye alalım üzerine şekeri ilave edip 2 3 saat bekletiyoruz şeker çileği eritip sulandırıp özdeşsin ardından Ocaga alalım kısık ateşte. Şekeri iyiçe eriyene kadar kaynatalım tereyağını atıp köpüklenmesini önleyelim ve  Çilekleri suyunu bırakıp katılaşmaya başlayınca limonu sıkıp. 5 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz. Ve çilek recelimiz hazır sıcak sıcak kavanoza doldurup gazını kapatıp sogutuyoruz. Soguduktan sonra ters cevirip dinlendiriyoruz. Ardından istediğimiz zaman tüketmeye başlaya biliriz

Afiyet olsun

Not bir gece önceden şekere yatırdıgımızda recelimiz daha iyi kıvam alıyor ayrıca şeker iyiçe eriyip çilenin suyunu vermesini saglıyor
Ve şişe agzına saglam. Kapakları sıfır olmalı ayrıca kapanınca şişenin hava almamasına dikkat etmeliyiz. Agız tadıyla yemek nasip olsun
Hoşcakalın



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder