Hayırlı günler arkadaşlar. Kış ayları gelince hazırlıklar yaparız çilek mevsimi kısa sürdüğünden çilek bitmeden recelini yapmamak olmazdı ve kışın kahvaltıları süsleyen bi tat rengiyle lezzetiyle sofraları süsleyen güzellik yemeye doyum olmaz sizlerde kendi recelinizi kendiniz yapmaya ne dersiniz hem dogal hem güvenilir hem tasarruflu işte recelimizin tarifi
Malzemeler
2 kilo çilek 🍓
2 kilo şeker 🍬
Yarım limon 🍋
1 tatlı kaşığı 🥄tereyağı
Yapılışı
Çilekleri. Yıkayıp pişireceğimiz tencereye alalım üzerine şekeri ilave edip 2 3 saat bekletiyoruz şeker çileği eritip sulandırıp özdeşsin ardından Ocaga alalım kısık ateşte. Şekeri iyiçe eriyene kadar kaynatalım tereyağını atıp köpüklenmesini önleyelim ve Çilekleri suyunu bırakıp katılaşmaya başlayınca limonu sıkıp. 5 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz. Ve çilek recelimiz hazır sıcak sıcak kavanoza doldurup gazını kapatıp sogutuyoruz. Soguduktan sonra ters cevirip dinlendiriyoruz. Ardından istediğimiz zaman tüketmeye başlaya biliriz
Afiyet olsun
Not bir gece önceden şekere yatırdıgımızda recelimiz daha iyi kıvam alıyor ayrıca şeker iyiçe eriyip çilenin suyunu vermesini saglıyor
Ve şişe agzına saglam. Kapakları sıfır olmalı ayrıca kapanınca şişenin hava almamasına dikkat etmeliyiz. Agız tadıyla yemek nasip olsun
Hoşcakalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder