17 Ekim 2017

Enerji deposu ekmek 🍞


Merhabalar yine farklı herkesin bilmediği bi Lezzetle geldim umarım beyenirsiniz kış aylarında enerjiye ihtiyac duyarız güneşi ☀ az gördüğümüzden gıdalarla takviye yapmalıyız enerji verecek günü zinde bitirmek ve yorgunuz bi günü gecikmeksizin için bire bir bi takviye oldu özellikle cocuklarınıza sabah beslenmede kahvaltıda verebilirsiniz daha zinde tutar ve doyurucu oldugundan tok tutup abur cukur yemeklerini de azaltır Saglıklı beslenirler büyük küçük ihtiyaç duyduğunuz zaman tüketebilirsiniz. Bu enerji depomuzun tarifine gecelim hoşcakalın

Malzemeler

1 kilo un
1.5 2 bardak süt
1 kabartma tozu
100 gr tereyağı
1 cay kaşığı 🥄mahlep
1 çay kaşığı tuz
1. 5 tatlı kaşığı 🥄 şeker

İç malzeme
2 yemek kaşığı. Sarelle
Kahvaltılık
Yarım çay bardagı ceviz
Yarım çay bardagı fındık
Yarım çay bardagı kuru üzüm
4.5 adet kaysı

Üzeri için

 Bal 🍯
Antep fıstığı
Putra şekeri

Yapılışı
Öncelikle hamuru yogurt aya başlayalım ki dinlensin cukur bi kap alıp unu içine koyalım içi e tuz şeker kabartma tozu mahlep atıp unla karıştıralım tereyağını eritip yogurmaya başlayalım. Ve tereyağını yedirip sütü ılık halde azar azar ekliyelim ve yoğuralım iyiçe unu yedirip yumuşak ama ele yapışmayan hamur yoguracagız ve hamuru toparlayıp üstünü siteyle sarıp mayalanmsya bırakalım 30 40 dakika mayalandıktan sonra hamuru alıp 3 parcaya bölelim ve beze yapıp üstünü örtelim 5 dakika sonra. Bir bezeyi alıp merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde acıp içine sarelle sürelim ceviz
Fındık ok ufaltmadan parcalıyıp üzerine serpelim. Kuru üzüm 🍇 ve kaysıyıda küçük dilimleyip serpiştirelim. Ve. Bi tarafını alıp diyer tarafa denkleştirip kapatıyoruz. yaglanmış tepsiye bırakıyoruz. Diyer hamurlarıda aynı şekilde yapıp tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 25 dakika pişiriyoruz ve üzeri kızaran hamuru uzun alıp servis tabağına alalım üzerine putra şekeri serpelim. Bal 🍯 gezdirdim ve antep fıstıgı serpelim. Ve enerji depomuz hazır
Afiyet olsun
 Sevgiyle kalın






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder