07 Eylül 2017

patlıcan reçeli


hayırlı akşamlar evinizde hiç yapmadıgınız belki hiç tadını bilmediğiniz belkide hiç duymadıgınız patlıcan receli cok aeveceginizi düşünüyorum eminim tadı damaklarda kalıcak kendinizi ve ikram edecek misafirlerinizi şaşırta bilirsiniz mutlaka tarif isteyeceklerine eminim belkide hiç evinizden eksik etmeyeceksiniz sofraşarınızda degişik recel olması ve dogal olması gözede hoş gelicektir pek kimse bilmez ıgdırda meşurdur ve adıda altın receldir sizlerde evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz  işte harika patlıcan recelimiz

malzemeler

2 kilo patlıcan
2.5 kilo şeker
100 gr zey ( peynir kurutucu)yada kireç
1 adet limon
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı

yapılışı

önce patlıcanları kabuklarınıdan ayırıp akşamdan zeye yatırıyoruz suyu kurusun kreç kullanıcaksanız kireci tülbent bi bez yada içine bırakıp patlıcanın içine bırakıp üstüne su koyup sabaha kadar bekletiyoruz çünkü siyah suyunuda vericek daha sonra süzgece döküp süzdürüyoruz ve elimizle tek tek patlıcanı sıkıp tencereye koyalım ve şekere yatıralım 4.5 saat bekletelim ne kadar cok beklerse okadar güzel olur beklemenin sonunda ocaga alıp kaynatmaya başlayalım patlıcanlar şekeri cekip iyice piştikten sonra yaklaşık 1 saate kadar kaynaması gerek ara ara konturül edilmeli yumuşak olucak ve orta ateşte pişirmeliyiz katılaşınca suyu limonu dilimleyip içine atıp 5 dakika kaynatalım suyunu cekerse az su ilave edelim soguyunca suyunu salıcagından su eklememeliyiz ardından bi kaşık tereyağı ekliyip eriyince  ocaktan alıp şişelere dolduralım ve agzını kapatalım ve  kışlık için kaldıralım ve recelimiz hazır

afiyet olsun

not zey veye kirece yatırmalı ve iyiçe suyunu kurutmak recelin tadını güzelleştirecektir cok patlıcanını ezmeyin dagılmasın ayrıca patlıcan küçük ve taze cekirdeksiz olmalı












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder