Malzemeleri
3 adet yufka
1 su bardağı kaşar peyniri
1 su bardağı. Janbon
Kızartma için
Sıvı yağ
Bandırma için
Yumurtanın beyazı
Yapılışı
Önce yufkalarımızı kesip hazırlayalım tezgahın üstüne yufkamızı serelim üçünü üst üste serelim önden alıp üstüne atalım bi tarafını alıp diyer tarafa atıp üçgen. Şekline getirelim ve ortadan keselim ve üçgen şeklini almış olucak büyüklüğüne göre ayarlayalım ve. İç malzemeyi.birbirine karıştırıp tabağa alalım yumurtanın sarısını ayırıp beyazını tabağa koyalım ve sarmaya başlayalım yufkayı tezgaha serip iç malzemeyi biraz ortasına koyup kenarları içe dogru katlayalım ve üçgen şeklini verelim bütün yufkayı bu şekilde sarıp. Bitirelim ve yağımızı ısıtıp Kızartma ya başlayalım yağımızı iyice ısıtıp içine atıp önlü arkalı kızartalım ve servis tabağına alalım. Sıcak 🔥 servis edelim böreğimiz hazır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder