29 Ağustos 2017
TRELIÇE
merhabalar sizlerde sütlü tatlı seviyorsanız bu tatlıyı tafsiye ederim sütün faydasıda saymakla bitmes bi kactanesini söylemek istersek kemik erimesine cocuklarda büyüme aşamasında boyunun uzamasına vucudun gelişiminde ve daha bi cok faydası var süt içmeyen cocuklarsa bu tatlıyı yedirmeniz süt ihtiyacını bi nevze karşılayacaktır ayrıca hafif oldugundan sizi rahatsız etmez şerbetli tatlılar kalorisi yüksek oldugundan kilo yapıyor korkusundan fazla tüketemiyoruz ve cok su içiriyor mide şişiyor rahatsız oluruz saatlerce hafif ve lezzetli tatlı isterseniz treliçeyi tafsiye ederim misafirlerinize farklı tatlar ikram edebilirsiniz rahatlıkla 2 dilim yediren bi tatlı işte tarifimiz
MALZEMELER
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
SÜTLÜ SOSU
3.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
200g sıvı krema
VİŞNE SOSU
250g vişne
5 yemek kaşığı toz şeker
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı su
YAPILIŞI
önce kekimizden başlayalım cukur kabın içine yumurta ve şeker bırakıp iyice karıştıralım 10 15 dakika kadar sonra un vanilya kabartma tozunu ekliyip alttan üste sıpatulayla karıştıralım iyiçe karıştırıp tepsiye dökelim ve fırına verelim 170 derecede 30 35 dakika fırından dırına degiştiginden alt üst kızardıgından emin olunca cıkarıp kürdanla delip kenara alıyoruz ve sütlü karışımı hazırlıyoru şeker süt ve kremayı karıştırıp dolapta bekletiyoruz ve vişne sosuna geciyoruz vişneleri yıkayıp cekirdeklerini cıkartıp şeker ve 1su bardağı suyla kaynatıyoruz kaynamaya başlayınca diyer suyu nişastayla karıştırıp ilave ediyoruz iyice kaynatıp ezilmeye başlayınca süzgecle suyunu iyiçe cıkarıp kenara alalım dolaptan sütlü karışımı alıp kekimizin üstüne döküp hertarafını ıslatıyoruz kekimiz sütünü cekince üzerine vişne sosunu döküp yayıyoruz ve 2 3 saat dolapta bekletiyoruz ve sütlü tatlımız hazır
afiyet olsun
not treliçemizi isterseniz dondurucuca dondurup misafiriniz geldiğinde cözdürüp ikram edebilirsiniz sitü kendini salmadan dondurucuya atıp saklayınız daha taze kalıyor
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder