MALZEMELER
1.5 su bardağı süt
2 yumurta
1 su bardağı kadar sıvı yağ
6 .5 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 kesme şeker
2 yemek kaşığı sirke
İÇ MALZEMELER
2.3 su bardağı çeviz
acmak için nişasta
ÜZERİ İÇİN
250 g tereyağı veye marğarin
ŞERBETİ İÇİN
4.5 su bardağı şrker
4 su bardağı su
yarım limon
YAPILIŞI
önce hamurumuzu yoğuralım dinlensin cukur bi kaba unu koyup cukur acalım içine kabartma tozu şeker tuz yumurta ve sıvı yağ koyup karıştıralım sütümüzü azar azar ilava edelim ve hamurumuzu yoguralım süt az gelirse takviye edebilirsiniz cok cıvık olmuycak hamurumuz ve yogurup dinlendirelim yarım saat yeterli olucaktır ve tezğahı nişasta serpiştirip hamurumuzu tezğaha alalım ve uzun bi rulo yapalım ardından pıcakla dilimleyelim 26 28 arası beze olucak ve bezeleri yuvarlıyıp üzerini örtüp kurumasını önlüyelim ve tek tek acmaya başlayalım tepsimizi yağlıyıp yanımıza alalım bi beze alıp acmaya başlayalım nişastayı bol serpip oklavayla ince aca bildiğimiz kadar uzun acıp ayrı bi yerde acalım üzerine ince cekilmiz ceviz serpiştirip oklavayı uc kısma getirip yufkayı oklavaya saralım sıkı ve güzel sarmalıyız ardından oklavayı cekip cıkarıyoruz büzgülü haliyle birbirine birleştirip tepsiye diziyoruz ve bütün bezeyi bu şekilde acıp tepsiye diziyoruz ve bütün cevizler üzerine yerleştiriyoruz daha sonra tereyağını eritip üzerine gezdiriyoruz her tarafına dökülecek sonra fırına veriyoruz 180 derecede alıt üst kızarınca fırından cıkarıyoruz hemen tüketicekseniz şerbeti soguk dökebilirsiniz şimdi şerbetine gecelim
şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakalım 10 15 dakika kayantalım şerbet ağırlaşınca altını kapatıp limonu sıkalım ve şerbetimizide hazırlamış olalım tatlımız sıcak şerbet soğuk olucak ve tepsiye döküp 2.3 saat dinlendirip servise sunuyoruz tatlımız hazır
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder