24 Ağustos 2017
paçanga böreği
iyi günler sizlerde degişik tarifler arayanlardanmısınız hep aynı şeyleri yapıyorum sıkıldım farklı lezzetli tatlar olsun istiyorum diyorsanız bu tarifi denemrlisiniz hem pıratik hem kolay hem lezzetli aniden gelen misafirlerinize hemen cıkarıp yapabilirsiniz evinizdeki malzemelerle istediginiz şeyleri yapıp yaratıcı olabilirsiniz her kadın beceriklidir ben yapamam olmuyor istedigim gibi olmadı aetım yapmıycam dememeli yavaş yavaş bi kaç kere bozulsun yansın sonra evinizin aşcısı ve lezzetli yemeklerin ustadı olucaksınız birebir tarifi yapıp el alıştıkca kendiniz yaratıcı olucaksınız şimdi kolay böreğimizin tarifine gecelim
malzemeler
4 adet yufka
1 su bardağı kaşar beyniri
1 papya biberi
200 gr pastırma
1 yumurtanın akı veye su
kızartmak için
sıvı yağ
yapılışı
önce yufkamızı serip bi tarafını üstüne atıp düzeltiyoruz eşit olsun ardından uc kısmı üstüne getirip üçgen şekline getiriyoruz ve ortadan uc kısmına getirip kesiyoruz daha sonra yufkalarımızı acıp o büyüklükte önümüze alıyoruz biraz büyük olucak ve iç malzemeyi hazırlıyoruz biberlerin cekirdegini cıkarıp ikiye ayırıp ince uzun dilimlerde kesiyoruz kaşarıda rendeliyip hazırlıyoruz ve pastırmayıda hazırlıyıp birbirine karış tırıyoruz ve yufkayın bi tanesini alıp bi parca yufka koparıp serdigimiz yufkanın ortasına bırakıyoruz onun üzerine iç harcı koyuyoruz cok bırakmıyoruz kızartırken patlamasın harcı koyup kenarlarını üstüne katlıyıp iki parmak kalınlığında sarıyoruz ucunu yumurtanın skına batırıp kapatıyoruz bütün yufkayı bu şekilde sarıp hazırlıyoruz ve tavada yağı iyiçe ısıtıp önlü arkalı kızartıyoruz ve servis tabağına üçgen şeklinde kesip diziyoruz ve sıcak servis ediyoruz böreğimiz hazır afiyet olsun
not isterseniz fırında yumurtanın sarısını sürüp kızarta bilirsiniz ayrıca cok yapıp buzlukta saklayabilirsiniz istediğiniz zaman cıkarıp pişirebilirsiniz sormak istediğiniz bişey olursa bana yazabilirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder