merhabalar harika bi tarifle geldim umarım sizde benim gibi seversiniz harika bi lezzeti var tadına doyamayacağınız bi lezzet eminim sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz ayrıca misafirim gelicek özel bişey olsun degişik bi yemek olsun hep aynı şeyler yapıyorum işte tamda sizin istediğiniz bi yemek krema ona ayrı bi lezzet kattı ve doyulmaz bi tat aldı misafirleriniz tarifini istediklerinizde kendinizi mutlu hissetmek cok hoşunuza gidicek kendinizi özel hissedeceksiniz işte lezzetli tarifimizin yapılışına gecelim
malzemeler
4 parca but
1 adet mantar
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı krema
1 çay kaşığı ceşni
1 adet patates
1 çay bardağı mozzarella beyniri
sosu için
1 tatlı kaşığı salca
yarım çay bardağı zeytin yağı
yeşilligi için
3 dal gebek marol
1 yemek kaşığı dilim zeytin
yarım domates
yarım salatalık
toz pulbiber
yapılışı
önce etimizi kemiklerinden ayırıp bi tapağa alalım ardından salcayı az sulandırıp zeytin yağına karıştırıp etimizin üstüne döküp iyice yedirelim ve 30 dakika bekletelim ve ızgarayı ısıtalım ızgarada yapmıycaksanız barbükü tos makinası gibi ızgarada da pişirebilirsiniz ızgarayı ısıtıp etimizi üzerine atıp biraz pişiriyoruz önlü arkalı kızartıp ısıya dayanıklı bi kaba etimizi alalım ve tencerede az yag koyup ince doğranmış mantarımızı soteliyoruz içine çeşni ve kremayı koyup biraz pişiriyoruz ve etimizin üzerine döküp mozzarella peynirimizi atıp fırına veriyoruz üzeri kızarmaya başlayınca cıkarıyoruz ve ayrı bi tabağa alıp sunum için hazırlık yapıyoruz yanına yeşilligimizi hazırlayalı göbek marolu yıkayıp bi parmak kalınlığında kesip tabağa alalım üzerine dilim zeytin serpiştirelim yanlarına iki dilim domates iki dilim salatalık bırakıyoruz ve patatesimizi kızartıyoruz patatesi soyup dilimleyelim sıvı yağı tencereye alıp iyice ısıtıp patateslerimizi kızartalım kızaran patateslerimizi tabağın diyer yanına kotup toz pulbiberi tapağın etrafına aerpiştirip sunumu bitirelim ve yemeğimiz hazır sıcak servis yapalım
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder