malzemeler
1 kilo tavuk
4.5 adet biber
1 büyük baş soğan
1 yemek kaşığı domates salcası
1 tatlı kaşığı biber salcası
3.4 adet domates
yarım cay bardağı sıvı yağ
3 diş sarımsak
5.6 adet mantar
2 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane kesme şeker
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı beştürlü
yapılışı
önce tavuklarımızı jülyen dogruyoruz ve tencerede kavurmaya bırakıyoruz yagımızıda ilave ediyoruz ve suyunu cekip iyice kavurup sırasıyla biberler soğan mantar dograyıp içine atıyoruz biraz kavuruyoruz domates sarımsak larıda doğragıpiçine atıyoruz ve tuz baharatlarını atıp2 su bardağı sıcak su ilave edip kapagını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz etlerimiz ve mantarlar pişince ocağı kapatıp dinlendiriyoruz ve sıcak servis yapıyoruz yemeğimiz hazır
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder