18 Haziran 2017

karışık pide

hayırlı günler degişik tariflere acıksanız tamda size göre yemek yapmak istemiyorsanız pide yanına cacık salata vs yiyebilirsiniz hem hızlı hem pratik hamurunu önceden yapıp dolapta bekletebilirsinizde cıkarıp yapmak istediginiz kadar yapabilirsiniz ister 1 ister dafazla hic fark etmez misafiriniz geldiginde hen cıkarıp dinlendirip harika pideler yapabilirsiniz işten gec geldim yemegim yok ne pişirsem misafir gelicek yada misafirlige gidince kendiniz yapıp götürebilirsiniz okuldan gelen cocugunuz varsa ona yapabilirsiniz ic malzeme ne isterseniz onu kullanın ben püf nokta olarak evde herzaman olmuyorsanız zamanınızın oldugu bi zamanda hamurunu yoğurup dolapta derin dondurucuda difrizde beklete bilirsiniz daha sonra cıkarıp dinlendirip kullana bilirsiniz şimdiden kolay gelsin ve tarifine gecelim

malzemeler
hamuru için
1 kilo un
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket yaşmaya

iç malzemeler

300 gr kuş başı et
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1tatlı kaşığı pulbiber
 yarım yemek kaşığı salca
100 gr sucuk
1 su bardağı kaşar peyniri
üzeri için
1 yumurta sarısı
yarım su bardağı yoğurt

üzerine sürmek için

tereyağı

yapılışı
iç malzemeyi hazırlayalım etleri daha küçük parçalara ayıralım içine pulbiber
salca bırakıp aztuz ve zeytin yagını atıp harmanlayalım ve dinlendirelim hamurumuzu hazır hale getirene kadar beklemiş olsun lezzet acısından
diyer taraftan kaşarımızı hazırlayalım sucukları hazırlayalım ve hamurumuza gecelim
hamuru yoguralım dinlensin cukur bi kaba un tuz şeker sıvı yağ ve yaş mayayı koyup önce unla karıştıralım ardından suyunu azar azar ilave edip yoguralım yumuşak hamur olucak iyiçe yogurduktan sonra üzerini kapatıp dinlenmeye bırakalım şişip iki katı olunca hamurumuz hazır demektir hamuru alıp yumurta büyüklüğünde bezelere ayıralım ve fırınıda 180 dereceye ayarlayalım ısınsın ayırdığımız bezeleri üstünü kapatıp 5 dakika daha bekliyelim ve ilk önce yaptıgımız bezeyle başlıyalım merdane yardımıyla yukarı aşagı uzun olucak çekilde acalım cok büyük olmasına gerek yok ardından içine etimizi sürelim 1 yemek kaşığı tepeleme yeterli olucaktır elimizle yayıp kenerlerını içe doğru katlıyoruz pide şekli olucak uclarını birliştirip içine sucukları dizip kaşarı serpiştirip uclarından tutup cekiyoruz ve kenarlarına yumurta sosu sürüp fırına veriyoruz kızarıncaya kadar pişiriyoruz ve kızarınca hemen tereyağı sürüyoruz ve pidemiz hazır sıcak servis yapıyoruz

afiyet olsun

hoşcakalın








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder