malzemeler
2 kilo kabak
1 su bardağı pirinç
yarım su bardağı bulgur
300 gr kıyma
1 baş soğan
1 adet sibri biber
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı toz sumak
pulbiber isot beştürlü tuz
1 yemek kaşığı domates salcası
1 yemek kaşığı biber salcası
1 cay bardağı sıvı yağ
3.4 adet domates
sosu için
2 yemek kaşığı domates salcası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz su
yapılışı
önce kabaklarımızın içini oyuyoruz dikkatli yapıyoruz ki yırtılmasın ve güzel içini temizliyoruz kalın olmasın hepsini temizliyip yıkıyoruz ve iç malzemeyi hazırlıyoruz derin bi kabın içine kıymayı küçük dogranmış soganı ince kıyılmış maydanozu salcayı tuzu piriç ve bulguru dogranmış biberi tuzu yagı baharatları bütün malzemeyi sırasıyla içine katıp iyiçe karıştırım kenara alıyıruz fırını önceden ısıtıyoruz 180 derecede ayarlıyoruz ve kabakları alıp iç malzemeyi cok olmuycak şekilde dolduruyoruz büyüklüğüne göre dolduruyoruz hepsini bu şekilde dolduruyoruz ve agzına domates dilimlerini kapak yapıyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz sosunu hazırlıuoruz salcayı sıvı yağı 1 su bardağı suyu karıştırıp kabakların üzerine döküyoruz hertarafına gelicek şekilde dölüyoruz ve 1 litre su tepsiye ekliyip üzerini folyuyla kapatıp fırına veriyoruz 2 saat kadar yeterli olucaktır siz fırın ayarına göre takip edebilirsiniz içi pişince folyuyu kaldırıp kabakların üzerinin biraz kızarmasını saglayıp cıkarabilirsiniz kızarınca fırımdan cıkarıp servise sunabilirsiniz yemegimiz hazır sevdiklerinizle mutlu huzurlu sofralardayersiniz
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder