malzemeler
125 gr marğarin
2 yemek kaşığı şeker
2 yumurta (1 sarısı üstüne)
1 çay bardağı irmik
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldıgı kardar un
üzeri için
badem
ayrılmış yumurtanın sarısı
şerbeti
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon
yapılışı
önce cukur kabın içine marğarini alalım üzerine yumurtayı kıralım karıştırarak diyer malzemeleri ekliyelim irmik şeker vanilya ekliyip karışyıralım ve unu kabartma tozunu ekliyip karıştıralım yumuşak hamur kıvamına gelince unu keseşim ve toparlıyıp az dinlendirelim ve fırını 180 derece ayarlıyalım ve tepsiyi yaglayıp
yanımıza alalım ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parcalar koparıp yuvarlıyalım az paztırıp tepdiye dizelim bütün hamurları bu şekilde tamamlıyalım ve yumurta sarısını sürelim bademleri üzerine bastırıp dizelim bütün şekerparelerin üzerine bademleri dizip fırına verelim ve kızarana dek bekliyeşim kızaran şekerpareyi fırından cıkaralım kenara alalım ve şerbetini yapalı
tencereye şeker su alıp kaynatalım şerbet kalınlaşmaya başlayınca limonu sıkalım ve 5 dakika kaynatıp indirelim yaklaşık 20 25 dakika kaynatıyoruz ve soguyan şekerparenin üzerine dökelim ve şerbetini cekip soğuyunca servis edelim
tatlımız hazır
afiyet olsun
umarım beyenirsiniz
sevdiklerinizle ağız tadıyla yersiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder