02 Haziran 2017

şekerpare

 hayırlı ramazanlar sabahtan orucluyken neler pişirmeliyim diye düşünüp dururuz önce yemek sonra tatlı olsun isteriz ve arayışlara gireriz iste şerbetli tatlı tarifi şeker pareyi hepimiz biliriz ben tatlıyı cok severim ama şeker pareyi yiyemezdim içinden yumurta tadı alırdım taki bu şekerpareyi yiyene kadar cok beyendim ve rahatlkkla 1 tane yedim ve hiç yumurta tadı almadım benim gibi rahatsız olanlar varsa hiç kacırmayın deneyin derim lezzeti ve görünüşüyle harika tatlı sizlerde sofralarınızdan eksik etmeyin sevdiklerinize ikram edin hayırlı huzurlu bereketli ramazanlar olsun

malzemeler
125 gr marğarin
2 yemek kaşığı şeker
2 yumurta (1 sarısı üstüne)
1 çay bardağı irmik
yarım  paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldıgı kardar un

üzeri için

badem
ayrılmış yumurtanın sarısı

şerbeti

3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon

yapılışı

önce cukur kabın içine marğarini alalım üzerine yumurtayı kıralım karıştırarak diyer malzemeleri ekliyelim irmik şeker vanilya  ekliyip karışyıralım ve unu kabartma tozunu ekliyip karıştıralım yumuşak hamur kıvamına gelince unu keseşim ve toparlıyıp az dinlendirelim ve fırını 180 derece ayarlıyalım ve tepsiyi yaglayıp
yanımıza alalım ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parcalar koparıp yuvarlıyalım az paztırıp tepdiye dizelim bütün hamurları bu şekilde tamamlıyalım ve yumurta sarısını sürelim bademleri üzerine bastırıp dizelim bütün şekerparelerin üzerine bademleri dizip fırına verelim ve kızarana dek bekliyeşim kızaran şekerpareyi fırından cıkaralım kenara alalım ve şerbetini yapalı

tencereye şeker su alıp kaynatalım şerbet kalınlaşmaya başlayınca limonu sıkalım ve 5 dakika kaynatıp indirelim yaklaşık 20 25 dakika kaynatıyoruz ve soguyan şekerparenin üzerine dökelim ve şerbetini cekip soğuyunca servis edelim
tatlımız hazır

afiyet olsun

umarım beyenirsiniz
sevdiklerinizle ağız tadıyla yersiniz







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder