03 Haziran 2017

pasta kreması

hayırlı günler okadar cok nimet okadarcok tatlar yemekler hamur işleri varki ne yapıcagımızı bilmiyoruz cok şükür rabbimin nimetlerine pastalarda kulanmak için kırema yaparız arasına bırakmak icin bazen tek krema lazım oluyor tarif vermek istedim ve dolapta bekletebilirsiniz daha sonra kullanmak istediginizde yardımcı olucak pıratik bi lezzet krema kullanmsk istediğiniz pastalarda kullana bilirsiniz tiramisu yaparken içine lapne ekliyip tiramisu da kullana bilirsiniz calışan bayanlar önceden hazırlıyıp evde bekletmek istiyor tamda onlarlık bi fikir oldu ve musafir cagıracak bayanlarda zaman varken yapıp dolapta bekletip kullana bilirler lafı uzatmadan tarifine gecelerim hayırlı ramazanlar

malzemeler

yarım paket margarin
1 cay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
1 vanilya
1 su bardağı şeker
1paket ve 500 litre süt
Hindistan cevizi

yapılışı

önce margarin ve sıvı yağı tencereye alıp eritelim ve unu ekliyip az kavurup kokusunu cıkaralım sütünü dökelim içine vanilya şeker ekliyip karıştıralım sürekli karıştırıyoruzki dipi tutmasın ve yanmasın sonra kaynayıp hop hop edince hindistan cevizinide ekliyip ocaktan indiriyoruz ve sonra da karıştırmaya devam ediyoruz tabanı sıcsk oldugundan yanmasın ve kullanıcaksanız tarifinize göre hemen kullanın yoksa soğutup dolaba kaldırabilirsiniz
kremamız hazır

afiyet olsun














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder