03 Haziran 2017

orman kebabı



hayırlı günler hayırlı ramazanlar günler gelip geçiyor ve tamda 9 gün gecti hergün telaşla ne pişirsem telaşına gireriz bugün orman kebabıyla sade pirinc pilavı yaptım sizide fikir olur iftara deneyebilirsiniz misafir agırlarken ana yemek ve pilav salatayla menüyü tamamlamış olursunuz şimdi tarifini veriyorum

malzemeler

100 gr kuyruk yağı
yarım kilo kuşbaşı et
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
6.7 adet yeşil soğan sapları
1yemek kaşığı toş şeker
tuz pulbiber
2 adet kırmızı biber
8.9 adet mantar
3.4 dal dereotu
 yarım cay bardağı sıvı yağ
5.6 adet domates

yapılışı

önce tencereye kuyruk yağını sıvı yağı bırakıp eritelim ve eti icine atıp az suyla pişirelim suyunu cekip iyice kavrulunce icine soganı küp küp dograyıp atıyoruz ve kavuruyoruz ardından havuc atıp biraz kavuruyoruz patates biber sarımsak yeşil sogan  şeker tuz pulbiber mantar atıp kavuruyoruz ve kavurduktan sonra domates atıp azda su atıp pişiriyoruz havuc patates pişince dere otunu atıp 5 dakika bişirip ocaktan alıp dinlendiriyoruz ve sıcak servis yapıyoruz  ben piric pilavıyla servis yaptım siz bulgur bilavıda yapabilirsiniz

afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder