20 Haziran 2017

lokanta üsülü mercimek corbası

merhabalar corba sofraların fazgecilmezidir mideyi rahatlatmak için önce corba içilir cok çeşidi ve lezzetli corbalarımız vardır kılasik mercimek corbası diyip gecmeyin aslında corbayı iyi yapmak lazım bu sefer sizlere lokantalarda yapılan corbanın birebir aynı tarifini vericem lokantada bayıla bayıla yediginiz bi tabam daha olsada yesem dediginiz corbanın tarifini vericem ve sürekli evden eksik etmeyeceginizede eminim tafı hrp damakta kalmıştır işte tarifi

malzemeler

3 su bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı zerdaçal
1 tatlı kaşığı çeşni bulyunlu
yarım kuru soğan

sodu için

yarım paket margarin
2 yemek kaşığı un
su

yapılışı

önce mercimeğimizi birğün önceden suda yıkayıp suyla ıslatıp bekletiyoruz daha iyi kıvam alsın diye ıslattıgımız mercimeğimizi tencereye koyup içine sıcak su koyuyoruz ve sıvıyag tuz zerdacal kuru soğan dilimleyip atıyotuz ve kaynatıyoruz suyunu ölcülü koyup bidaha takviye yapmıyoruz ara ara karıştıtıyoruz ve köpüğünü alıyoruz taneleri iyice  parcalanıp cözülünce ayrı bi tencerede margarini eritip ununu iyice kavuruyoruz koyulaşınca içine 3 su bardağı su bırakıp kaynatıyoruz ve mercimegin içine ekliyip kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz ve ocaktan alıp ayrı bi kaba süzgecle süzüyoruz bosasını iyiçe süzüp cıkarıyoruz  ve corbamız hazır
bu corbayı deneyenler ardık bilfihiniz corbayı unutacaksınız bu şekilde cok lezzetli oluyor

afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder