malzemeler
3 su bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı zerdaçal
1 tatlı kaşığı çeşni bulyunlu
yarım kuru soğan
sodu için
yarım paket margarin
2 yemek kaşığı un
su
yapılışı
önce mercimeğimizi birğün önceden suda yıkayıp suyla ıslatıp bekletiyoruz daha iyi kıvam alsın diye ıslattıgımız mercimeğimizi tencereye koyup içine sıcak su koyuyoruz ve sıvıyag tuz zerdacal kuru soğan dilimleyip atıyotuz ve kaynatıyoruz suyunu ölcülü koyup bidaha takviye yapmıyoruz ara ara karıştıtıyoruz ve köpüğünü alıyoruz taneleri iyice parcalanıp cözülünce ayrı bi tencerede margarini eritip ununu iyice kavuruyoruz koyulaşınca içine 3 su bardağı su bırakıp kaynatıyoruz ve mercimegin içine ekliyip kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz ve ocaktan alıp ayrı bi kaba süzgecle süzüyoruz bosasını iyiçe süzüp cıkarıyoruz ve corbamız hazır
bu corbayı deneyenler ardık bilfihiniz corbayı unutacaksınız bu şekilde cok lezzetli oluyor
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder