hayırlı ramazanlar farklı tatlara farklı lezzetlere acık olanlar sunumuyla lezzetiyle harika bi tatlı artık evinizsen eksik etmeyeceginiz basit ve lezzetli bi tatlı tarifim var cok seveceginizden eminim ben cok sevdim sunumu şekli cok hoşuma gitti benim ikramım yiyenlerden tam notunu aldı sıra sizlerde yapımı cok kolay sürekli yapacagınızı düşünüyorum cocuklarınız bile cok sevecem misafirlerinizde görünce cok şaşırıp ne oldugunu sorucak ve bi ayrı havanız olucaktır isterseniz tarifini verirsiniz isterseniz kendinize saklaya bilirsiniz sizde deneyip tatmak isterseniz tarifini veriyorum ve yorumlarınızı bekliyorum
malzemeler
3 yufka böreklik
kızartmak için
sıvıyağ
iç malzemesi
fıstık
ceviz
şerbeti
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1.2 damla limon
yapılışı
önce tezgaha yufkaları üst üste seriyoruz tatlı tabağını ters cevirip yuvarlak kesiyoruz ve parcaları üst üste topluyoruz derin bi tencerede bol sıvı yağ koyup iyiçe kızdırıyoruz iyiçe kızmazı gerek ardından 1 tane yufka alıp kızgın yagın içine atıp el cırpıcıyla içine dogru batırıyoruz ve yufka cırpıcını şeklini alıyor içine dogru batırıyoruz ve sarı rengi alıyor cok kızartmıyoruz ve cıkarıp kenara alıyoruz bütün yufkayı bu şekilde kızartıp kenara alıyoruz ve bi taraftanda şerbeti hazırlıyoruz şeker ve suyu kaynatmsk için tencereye alıp kaynatıyoruz 5 dakika kaynatıp limonunu sıkıp 3 dakika kaynatıp indiriyoruz ve kızarttıgımız yufkaların üzerine tek tek kaşıkla şerbet gezdiriyoruz ve fıstık ceviz serpiştiriyoruz ardından dinlendiriyoruz ve servis edebilirsiniz
tatlımız hazır farklı ve hafif resimde gösterdigim gibi yapıyorsunuz
afiyet olsun
not ben şerbet hazırdı yufkalar sıcakken yaptım biri sıcak biri soguk olucak ayrıca yufkayı böyle kızartıp içinde faklı tatlarda sunum yapabilirsiniz soguk meze yemek dahil olabilir ilerleyen günlerde farklı tatlarını da deniyip sizlerle paylaşıcam
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder