1 litre süt
1 paket kramşanti
1 su bardağı putra şekeri
2 paket vanilya
100 gr kaymak
1 yumurta akı
1yumurta sarısı
fıstık
önce sütle kremşantiyi iyiçe cırpıyoruz içine putra şekeri vanilya atıp iyiçe mikserle cırpıyoruz yumurtanın akını katıp 5.10 dakika karıştırıyoruz ardından sarısını katıp iyiçe karıştırıyoruz enson kaymağı atıp 5 dakika karıştırıyoruz ve dondurma kabı saklama kabı fark etmez doldurup buzluğa bırakıyoruz her 1 saatte bir cıkarıp mikserle cırpıyoruz 3 saat bekletiyoruz ve dondurmamız hazır cırpma işlemi bittikten sonra fıstıgımızı yukardan aşağı dogru serpip dolapta bekletiyoruz ve bıcakla kesilecek kıvama gelince servis edebilirsiniz
tatlı üstü dondurma yada irmik helvasının içinde süprüz yapabilirsiniz
afiyet olsun
not keçi sütü koyun sütü kullanırsanız daha kıvam ve lezzeti güzel olur ayrıca hakiki sahleple cok güzel oluyor
ilerleyen gülerde farklı hakiki dondurma tariflerimi paylaşıcam
sevgiyle kalın hoşca kalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder