18 Haziran 2017

ev yapımı dondurma




merhabalar önce sütümüzün faydalarından bahsetmek istiyorum vucudumuz için bi cok faydası vardır örneğin kemik erimesine bagışıklık sindirim protein kalsuyum vs cocuklarda büyüme hormonlarını  saglanması kemik gelisimi buyunun uzaması vs cok faydaları vardır ben bi kacını paylaşmak istedim ayrıca dondurmayı kendimiz evde yapmaöız her acıdan faydalıdır özellikle cocuklarımızın saglıgı için temiz ve hijyenik olmasına dikkat etmeliyiz tarifini beyenip evde yapmaya kadar verdim sizde yapmak isterseniz buyrun tarifine kolay gelsin

 malzemeler
1 litre süt
1 paket kramşanti
1 su bardağı putra şekeri
2 paket vanilya
100 gr kaymak
1 yumurta akı
1yumurta sarısı
fıstık


yapılışı

önce sütle kremşantiyi iyiçe cırpıyoruz içine putra şekeri vanilya atıp iyiçe mikserle cırpıyoruz yumurtanın akını katıp 5.10 dakika karıştırıyoruz ardından sarısını katıp iyiçe karıştırıyoruz  enson kaymağı atıp 5 dakika karıştırıyoruz ve dondurma kabı saklama kabı fark etmez doldurup buzluğa bırakıyoruz her 1 saatte bir cıkarıp mikserle cırpıyoruz 3 saat bekletiyoruz ve dondurmamız hazır cırpma işlemi bittikten sonra fıstıgımızı yukardan aşağı dogru serpip dolapta bekletiyoruz ve bıcakla kesilecek kıvama gelince servis edebilirsiniz
tatlı üstü dondurma yada irmik helvasının içinde süprüz yapabilirsiniz

afiyet olsun

not keçi sütü koyun sütü kullanırsanız daha kıvam ve lezzeti güzel olur ayrıca hakiki sahleple cok güzel oluyor
ilerleyen gülerde farklı hakiki dondurma tariflerimi paylaşıcam
sevgiyle kalın hoşca kalın














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder