20 Mayıs 2017

tantuni lavaşıyla sığara böreği

merhaba arkadaşlar tantuni ekmeginde hiç sıgara böreği denedinizmi com güzel ve lezzetli oluyor soslu ve sossuz tercih size kalmış kahvaltılarda beş cayın yanına cocuklarınızın beslenmesine istediğiniz zaman yapıp afiyetle tüketebilirsiniz corbanın yanına cok yakıştıgını düşünüyorum tercih sizin umarım beğenirsiniz

malzemeler
4 adet tantuni lavaş
300 gr lorpeyniri ( taze peynir ve az tuzlu peynir çeşitleride olabilir)
1 kase yogurt
1 yumurta
yarım cay bardagı sıvı yağ

kızartmak için
sıvı yağ
yapılışı
öncelikle tavaya sıvı yağ koyup kızdıralım  ve tantuni yufkasını dörde bölüp üst üste dizelim ve yoğurt sıvı yağ yumurta cukur kapta karıştırılıp kenara alınır ic harcınıda bi kapta hazırlıyıp yanımıza alıyoruz ve tek tek yufkaları alıp önce yogurt sosunu sürüp sonra peynir bi kenarına koyup kenarlarını içe katlıyıp rulo şeklinde sarıp kızgın yağda kızartıyoruz pecete sarılı servis tabağına diziyoruz bütün yufkaları bu şekilde kızartıp sıcak servise sunuyoruz  böreğimiz hazır


afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder