hayırlı günler sabahları işe giderken acil atıştırmalık bişeyler ararız kahvaltıya degişik bişey olsun isteriz bu tam aradıgınız poğaca cabuk bayatlamayan yaptıktan sonra dolapta beklete bileceginiz kolay poğaca cayların vazgeçilmez arkadaşıdır hamur işlerini her yaş grubu severek tüketiyoruz umarım sizlerde yaptıktan sonra memnunum kalırsınız
malzemeler
yarım paket yaş maya (tozda olur)
1çay bardağı sıvı yağ
yarım paket marğarin
1 tatlı kaşığı tuz
üzeri için
susam
2 yemek kaşığı pekmez
iç harcı kaşar
yapılışı
önce mayayı suda eritip cukur bi kaba alalım üzerine sıvı yağ ve eritmiş olfuğumuz marğarin ilave edip karıştıralım tuzuda ilave edip az karıştıralım ve unu azar azar eliyerek yogurmaya devam edelim ve yumuşak hamur elde edelim ve sitrecle sarıp 30 dakika dinlendirelim iyiçe mayalanınca fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtalım ve yumurta büyüklüğünde parcalar koparıp elimizle yassılatalım ardından icine kaşar bırakıp yuvarlıyalım bütün hamurları bu şekilde hazırlayalım yaglanmış fırın tepsisine önce pekmeze sonra susama batırp dizelim ve fırına verelim üzeri kızarınca fırından cıkaralım ve poğacamız hazır
afiyet olsun
not içine istediginiz malzeme bıraka bilirsiniz
sıcak servis yaparsanız iyi olur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder