21 Mayıs 2017

kaşarlı domates corbası

hayırlı akşamlar sizlere cok sevecegimiz bi corba tarifi vericem önümüz yaz domatesin bol bol olduğu zamana geliyoruz aetık sofralarımızdan eksik etmeyiz ve mideyi rahatlatmak için öncelikle  orba içmeliyiz ve cocuklarımızada sevdirmeliyiz ramazanda yaklaşmışken bol bol corba tüketmeliyiz hafif ve lezzetli bi corba oldu eminim sizlerde cok seveceksiniz sevdiklerinizle paylaşıcaksınız

malzemeler

2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı
1 yemek kaşığı salca
2 su bardağı et suyu( tavuk suyu) bulyunda olabilir isteğe bağlı
4 adet domates
tuz
kaşar peynir

yapılışı

önce domateslerin kabugunu soyup rendeliyelim tencereye yağ alıp altını yakalım unu katıp kavuralım salca yı ekliyip kavuralım ve domatesi dökelim iyice domatesi ertelim ve et suyunu dökelim ve normal suyuda 4 bardak ekliyip kaynamaya bırakalım  tuzunuda katalım kaynayıp kalınlaşınca indirelim ve sıcak servise sunalım ve tabaklara alınca üzerine kaşar peyniri ekliyip servis edelim corbamız hazır agız tadıyla yemek nasip olsun
afiyet olsun







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder