29 Mayıs 2017

Güllaç

hayırlı ramazanlar herkeze öncelikle ramazanı bol bereketli saglıklı huzurlu sevdiklerinizle gecirmeniz dilegiyle ramazan bereket demek ramazan küskünlerin barışması kötülüklerin unutulması demek ramazan hep beraber bir masada toplanmak huzurla iftar acmak demek akşama kadar sabırsızlıkla iftarın gelmesini bekler ceşit ceşit yemekler yapıp sevdiklerimizle yemek isteriz ramazan bambaşka bi güzellik demek  güllacta ramazanın olmazsa olmazı sütlü tatlısıdır her ramazan bol bol bulunan tatlısıdır ramazan geldiginde akla ilk gelen tatlıdır ve severek tüketiriz sizlerde gülllac sevenlerden seniz buyrun tarifine hayırlı ramazanlar

malzemeler
1 paket güllac( 300.400 gr)
2 litre süt
2 yemek kaşığı gül suyu
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 vanilya
2 su bardağı şeker

süsü icin

1 avuç antep fıstığı
1 küçük kase vişne ( recelde olabilir)
hindistan cevizi

yapılışı

önce sütle başlayalım sütü tencereye alıp şekeri gül suyu vanilya tereyağı ekliyip kaynatalım ve kaynayan sütü ılınması icin bekliyelim cok el yakmayacak şekilde sogutalım ardından büyük bi tepsiye süt bırakıp güllacı biber birer ıslatalım ve aralarına isterseniz fıstık recel vs bırakabilirsiniz hepsini üst üste bırakıp kalan bütün sütü üstüne boşaltıp üst kata aralıklarla vişne üzerinede antep fıstıgı döküp işlemi bitiriyoruz ve hindistan cevizi serpiştiriyoruz ve dinlendiriyoruz sütünü cekip yumuşayana kadar 2.3 saati bulur

afiyet olsun

not ben tepsiden dilimliyip borcama dizdim kalan sütü üstüne döktüm altta birikmesin sütü ve dolapta 1 gece dinlendirdim daha güzel oldu

agız tadıyla yemek nasip olsun

hayırlı ramazanlar







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder