03 Şubat 2017

Tavuklu içli köfte


İyi günler içli köfte acmak cok zordur herkes acamam diyordur gercektende iyi acmak önemli kalın olunca yenilmiyor mutlaka ince olmalı ve cok da sevilen bi yemektir biraz uğraşla gayet güzel bi sonuç ortaya cıkıyor bende yaparken cok zorlanıyorudum açarken ara ara açarken kırılmalar oluyor ama yinede pes etmiyorum ve sürekli yapmak el beçerisini arttırır unutmayın ve denemek isteyenler allh kolaylıklar versin
Malzemeler
3 su bardağı köftelik bulgur
1.5 su bardağı irmik
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzeme
1 adet tavuk ğühsü
1 adet kuru soğan
1demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz pulbiber
Acmak için
Sıvı yağ
Kızartmak için
Sıvı yağ
Yumurta
Yapılışı
Önce bulguru ve irmigi cukur kaba alıp tuzunu atalım sonra suyla ıslatalım ve dinlendirelim bu arada içini hazırlayalım tavuğun göhsünü küçük küçük doğrayıp kavuralım içine soğanı ekliyip kavurmaya devam edelim kavurma işlemi bitince maydanoz salcalar tuz pulbiberi atıp biraz kavurup indirelim soğusun ve bulğurumuzu alıp yoğurmaya başlıyalım elimizi suyla ıslatıp hamur gibi toplanana kadar yoğuralım iyice yoğurduktan sonra acmaya başlayalım cevizden biraz büyük parca koparıp elimizde yuvarlıyalım parmağımızıda yağa  batırıp ortasından bastırarak delik acalım elimizin ayasının yardımıyla cevire cevire acalım ve inceltelim içine tavuk bırakıp ağzını kapatalım unlanmış tepsiye dizelim bütün köfteyi bu şekilde yapıyoruz ve tepsiye diziyoruz ardından su kaynatıp içine atıyoruz 5 dakika kaynatıp cıkarıyoruz ben bi kısmını haşlamadan kızğın yağda kızarttım bi kısmını yumurtada kızarttım yumurtada kızartmak için yağımızı kızartıp yumurtaya bulayıp içine koyuyoruz ve arkalı önlü kızartıyoruz isterseniz sadece haşlayada bilirsiniz
Biraz zahmetli ama güzel bi tat
Afiyet olsun


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder