03 Şubat 2017

Tavuk suyuna corba

Merhabalar hayırlı günler sofralarımızln olmazsa olması corbadır bi cok insan sabah kahvaltıda corba tüketiyor kış aylarında fazlasıyla tüketmeliyiz eskiden annelerimiz sabah yapar büyük bi tabağa corbayı alıp içine ekmeği doğrayıp kaşıkları elimize verip hadi yiyin derdi o zamanlar herşeyde bi tat bi lezzet vardı yedikçe tatına doyum olmazdı bütün sevdiklerimiz yanımızda olurdu mutlulukla corbamızı yerdik tekrar aynı şeyleri gündeme getirmeliyiz corbayı alışkanlık haline getirmeliyiz sizlerde yapmak isterseniz buyrun tarifine


Malzemeler

Yarım kilo mercimek
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tavuk suyu ( tablette olur)
Yarım Limon
Tuz
1 yemek kaşığı un

Yapılışı

Corbamızı iyiçe yıkayalım tencereye alıp ocağa koyalım üzerine sıcak su koyup kaynatalım ve ara ara kaynayan corbayı karıştırıp köpüğünü alalım gaz yapmasın pişen mercimegi bi kenara alalım ve icine taplet yada tavuk suyunu döküp karıştıralım ve ayrı tencerede un  yağ ve tuzu biraz ısıtalım corbanın içine aktarıp corbayı tekrar ocağa alalım kaynatmaya devam edelim corbamız kalınlaşmaya başlayınca indirip sıcak servis yapalım corbamız hazır
Not:isterseniz bilandırdan gecirebilirsiniz pürüzsüzleşmesini isterseniz ayrıca süzgeçte süsüzp suyunu cıkarabilir tanesini ayırabilirsiniz Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder