02 Şubat 2017

Buğday corbası

Merhabalar kış aylarında corbaya daha ağırlık vermemiz gerekiyor sağlık açısından bağışıklığımız sindirimi acısından corba rahatlatıyor yemekten önce içilirse yemekten sonra rahatlık hissettirir coğu cocuk sevmez onlara alışkanlık haline getirmeliyiz ve bi cok yemeğin yanına cokta yakışıyor ani bi misafir geldiğinde rahatlıkla yapabilirsiniz doyurucudur vitaminlidir sizde yapmak isterseniz buyrun tarifine
Malzemeler
2 su bardağı buğday
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım kilo ıspanak
Tuz pulbiber
Yapalışı
Önce buğdayı tencereye koyup  kaynatalım buğdayımız iyiçe pişmeli ardından ayrı tencerede salcayı sıvı yağı alıp salcayı kavuralım ve buğdayı ekliyelim üzerine iyiçe yıkanmış ayıklanmış ıspanakları küçük küçük doğrayıp ekliyelim tuzu pulbiberi atıp üstünü kapataçak kadar sıcak su ekliyip kaynatalım katılaşınca indiriyoruz cok suyu kesilmişse 1 su bardağı sıcak su ekliye bilirsiniz ocaktan alıp sıcak servis yapıyoruz yemeğimiz hazır Afiyet olsun







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder