04 Şubat 2017

Sebzeli et kavurması



Hayırlı günler akşama ne yapsam diye düşünüyorsunuzdur bende kararsız kalıyorum yorgunum işten geldim dışardan geldim basit ama lezzetli bi yemek olsun beni cok yormasın diyorsanız tamsizlik misafire bile ikram edilir yanına pilav turşu harika olur et sevenler ete doyucaktır sizlerde beyendiyseniz yapmak isterseniz buyrun tarife
Malzemeler
1 kilo but
4 adet domates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kuru soğan
3.4 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates salcası
Tuz pulbiber
Yapılışı
Önce etimizi doğrayıp düdüklüye koyup 35 dakika kaynatıyoruz bu arada domatesleri küp küp doğrayıp tencereya alalım sıvı yağ tuzu atıp ezilene kadar soteliyelim sonra soğanı küp küp doğrayıp içine atalım aynı şekilde biberinide doğrayıp içine atalım iyiçe kavuralım kavurlan sebzenin içine salca pulbiber atıp az kavuralım ve pişen etin suyundan bi iki bardak içine dökelim daha sonra etleri düdüklüden cıkarıp sebzenin içine kayup az daha pişirip sıcak servis yapalım yemeğimiz hazır
Afiyet olsun
Not kalan et suyunu dökmeyin buzluğun dekli kabına dôküp taplet şeklinde yemrklerde corbalarda ve pilavlarda kullana bilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder