04 Şubat 2017

Paca corbası

Merhabalar paca corbasını sevmeyenimiz yoktur hemen hemen şifa niyetine içeriz kemiklerimizi güçlendirir hastalara iyi gelir kırılmış ayak kol gibi bi cok derde iyi gelir küçük büyük her kesin sevdiği bi yemektir mutlaka cocuklarımıza yedirmeliyiz vucudumuzun ihtiyacı olan bi cok vitamini vardır   yanında acılı bi şalgamla süper gider lafı uzatmak istemiyorum sizlerde yapmak isterseniz buyrun tarifine
Malzemeler
2 kelle paca( ayaklarıyla birlikte)
3.4 diş sarımsak
Tuz limon
Yapılışı
Öncelikle kelle ve ayakları temiz yıkayıp tencere yada düdüklüye alalım düdüklüde pişirecekseniz 35.40 dakika kaynatıyoruz yoksa kemikleri bile tutulmuycak durumda olucaktır ve icinde ayıklamak zor olucak tencerede pişireceksek 2.3 saat sürebilir  pişirdiğimiz kelle ve ayakları tencereden alalım tepsiye bırakalım kemiklerinden ayıklayalım dilini cıkardığımız etlerini bi tabağa alıyoruz ayaklarıda aynı şekilde cıkarıp tabağa alıyoruz ve ayrı tencerede pacanın suyundan bi kac bardak koyuyoruz içine rendelenmiş sarımsak tuz ilava ediyoruz ve kaynatıyoruz daha sonra baca etlerini ilave edip limonu sıkıyoruz az daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve sıcak servis ediyoruz
Afiyet şifa olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder