Malzemeler
1 paket makarna
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tuz
Sosu için
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Tencereye 1.5 litre su bırakıp kaynatıyoruz kaynayınca içine tuzu atıp biraz daha kaynatıp içine makarnayı atıp yumuşayınca yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz piştikten sonra süzgeçe alıp süzüyoruz yarım litre su döküyoruz üzerine ve kenara alıyoruz bi taraftan sosunu hazırlıyoruz tencereye sıvı yağı koyup içine tuz karabiber nane isot ekliyip kavuruyoruz kavrulan sosu ocaktan alıp kenara bırakıyoruz vemakarnayı servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz yoğurdu inceltmek için az su bıraka bilirsiniz döktüğümüz yoğurdun üzerine sosu gezdiriyoruz ve servise sunuyoruz
Not afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder