23 Ocak 2017

Gül kurabiyesi

Hayırlı akşamlar gösterişli ve güzel kurabiye yapmayı herkes ister görünümü ve sunumuyla harika bi kurabiye oldu her yaşa hitap ediyor ve gün olsun mevlit olsun eve gelen misafir olsun cocukların beslenmesinde olsun rahatlıkla ikram edebilirsiniz yapımı cok kolay ve lezzetli haydi tarifine gecelim
Malzemeler
1 paket marğarin
1 su bardağı putra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakou
2.5 su bardağı un
Öncelikle marğarini eritip cukur bi kaba alıyoruz ardında putra şekeri yoğurt yumurta vanilya ekliyip iyiçe yoguruyoruz daha sonra unla kabartma tozunu karıştırıp hamurun içine ekliyip karıştırıyoruz iyiçe yogorup toparlıyoruz ikiye ayırıp birine kakouyu ekliyip kakoolu hamır elde ediyoruz  yumuşak hamur olucak unu temkinli kullanıyoruz beyaz hamuru tezgahta acıp bardakla kesiyoruz cıkan parçaları topluyup bi kenara alıyoruz cıkan fazdalıklarıda aynı şekil yapıyoruz ve kakoulu hamuruda aynışekilde kesip kenara alıyoruz sıra şeklini vermekte kestiğimiz bi beyaz hamuru alıp tezgaha koyuyoruz bi kısmının üzerine gelecek şekilde kakoulu hamuru onun uçuna beyaz hamuru koyup rulo yapıyoruz ve ortadan ikiye bölüyoruz ve kestiğimiz kısmı yağlanmış tepsiye oturtuyoruz ve bi rulodan iki kurabiye hamuru cıkartıyoruz diyer hamurlarıda bu şekilde tamamlıyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 170 ° pişiriyoruz üzeri pembeleşince fırından cıkarıyoruz ve servis tabağına diziyoruz kurabiyemiz hazır



Not:ben hamurlardan ceviz büyüklüğünde koparıp tek tek açtım iki beyaz bir kako olu bırakıp sardım yada tek kakaolu  yada tek beyaz istediğiniz gibi yapabilirsiniz
Bu hamurdan istediğiniz şekilde kurabiye yapabilirsiniz Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder