11 Ocak 2017

Yoğortlu kek

Merhabalar keki hepimiz severiz özellikle cocuklarımıza dışardan saglıksız pakette ürünler almasın diye evde yaparız okullar acıldıgından ve kek pogaca açma simit herşeyi evde yapmak daha dogru nasıl yapıldığını içinde neler oldugunu bilmiyoruz evimizde saglıklışeyler yaparak cocuklarımızın salgını koruya biliriz ayrıca
Ani gelen misafire basit ve güzel bi kek yapabilirsiniz. Mutlaka deneyin vazgecemiyceksiniz
Malzemeler
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı
Önce yumurtayı sarısından ayıralım beyazını cırpalım sonra sarısını sıvı yag yoğort şeker sırasıyla bırakıp cırpalım unu az bırakıp üzerine kabartma tozu vanilyayı ekliyip kabartma tozunu unla karıştırıp sonra cırpalım cok kalın olmasın akışkan bi hamur olucak 3 cok gelirse unu bırakmayı keselim ve kek kalıbını marğarinle yada sıvı yağla yağlayıp önceden ısıtılmış 170 derecede 35.40 dakika pişirelim pişen keki biraz soğutup pıcakla kenarlarından hava acalım ve ters cevirip kalıptan cıkaralım ve dinlendirelim iyice soğuyunca dilimleyelim kekimiz hazır afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder