11 Ocak 2017

Haş haşlı revani




  1. Revaniyi bide böyle deneyin cok seveceksiniz misafirleriniz mutlaka tarifini isteyecektir alışılmış revaniden biraz farklı ve lezzeti garantili bi tatlı tatlıyı büyük küçük sevmeyenimiz yoktur yemekten sonra bi dilim tatlı ister canımız şerbetli tatlıyı seviyorsanız evinizden eksik etmeyeceginiz  bi tatlı olucaktır dişarda bi dünya para vereceğinize koca bi tepsi günlerce evinizde kalır canınız istediğinde kendinizi şımartın bilirsiniz işte bu harika tatlımızın tarifi 

Malzemeler

1 bardak süt
1 bardakzeytin yağı
1 bardak haş haş
1 bardak şeker
1 bardak irmik
1 bardak un
3 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üstüne yarım bardak badem
Hindistan cevizi
Şerbeti
3.5 su bardağı şeker
3.5su bardagı su
Yarım limon
Yapılışı
Önce yumurtayı cırpalım ve süt şeker zeytin yağı bırakıp karıştırıyoruz irmik un ve kabartma tozu vanilya bırakıp karıştırmaya devam ediyoruz ve haşhaş katıp biraz karıştırıp yaglanmış tepsiye döküp yayıyoruz üzerine bademi serpip önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40 dakika pişiriyoruz cıkınca hindistan cevizi serpiyoruz ve şerbetine geciyoruz tencereye şekeri suyu koyup kaynatıyoruz katılaşmaya gecince lomonu sıkıp 5 dakika daha kaynatıp indiriyoruz ve revaninin üzerinde gezdiriyoruz ve şerbetini cekene kadar bekletiyoruz ravanimiz hazır servis yapabilirsiniz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder