18 Ocak 2017

Kandil simidi



Cok güzel ve lezzeti garantili simit oldu kızım için yapmıştım nasip olmadı ona misafirlerime ikram ettim cok beğendiler kandillerde mevlitlerde yapabileceginiz harika bi kandil simidi basit ama lezzetli denemeye değer beğenip yaparsaniz yorum ve beğeni bekliyorum şimdi tarifine geçelim
Malzemeler
1 paket marğarin(yumuşak olucak)
1 yumurta( beyazı üstüne)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
Susam
Yapılışı
Margarini cukur bi kaba koyup üzerine yumurtanın akını yoğurdu sıvı yağı koyup karıştırıyoruz üzerine mahlep tuz kabartma tozunu da ekliyip iyiçe karıştırıyoruz unu azar azar ekliyoruz ve yumuşak hamur elde ediyoruz un fazla gelirse unu kesin  azda gelirse yarım bardak arttıra bilirsiniz
Hamuru güzel yoğurup toparlıyoruz ve yumurtanın akını bi kaba susamı bi kaba bırakıp hamurdan çaviz büyüklüğünde koparıp kalem gibi uzun yapıp uç uça getirip birleştiriyoruz ve yumurtanın  akına batırıp sonra susama batırıp yağlanmış tepsiye diziyoruz kalan hamurun hepsini bu şekilde yapıyoruz 170 °derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz ve pişen simitleri servis tabağına alıyoruz servise sunuyoruz
Not:afiye olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder