27 Ocak 2017

Ispanaklı börek

Aleyküm selam cok güzel ve pıratik bi tarifim var tarifime geçmeden biraz bilgi vermek isterim ıspanağın tam zamanı ve tüketmek için bi cok tarif vardır bu da bunlardan birtanesi ıspanakta bi cok vidamin besin öğeleri bulunmaktadır hem kendimiz hemde cocuklarımıza fazlasıyla yedirmemiz lazım kemik ve vududun ihtiyaçı olan bi çok minarel bulunmaktatır misafiriniz geldiğinde hemen yapacagınız bi börek tarifi istiyorsanız tam sizlik ve lezzet açısından da tam garanti tafsiye ederim şimdi tarifine geçelim
Malzemeler
3.4 adet yufka
İç malzeme
1 kilo ıspanak
1kuru soğan
300 gr beyaz peynir
Tuz pulbiber karabiber çeşni
Sosu için
Yarım kilo yoğurt
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Önce fırını 170 dereceye hazırlayalım ardından fırın tepsisini 1 su bardağı sıvı yağımızdan 3 yemek kaşığı yağı tepsiyi yağlamakta kullanıyoruz ve kalan yağı sosunu yapıyoruz çukur bi kaba yumurtayı alalım ve cırpalım içine yoğurdu ekliyip iyiçe karıştıralım ve kalan sıvı yağ ekliyip karıştıralım kenera alalım daha sonra çukur bi kaba yıkanmış küçük doğranmış ıspanağı alalım üzerine az tuz atıp suyunu çıkaralım suyunu elimizle sıkıp çıkaralım  kuru soğanı küçük doğrayalım peyniri elimizde ezep bırakalım tuzu pulbiberi karabiber çeşni ekliyip karıştıralım ve yanımıza alalım tezğaha bir yufkayı serip üçgen şeklinde dört parça ya bölelim ve bi parçasını önünüze alıp yoğurt sosundan sürüp büyük kısmına ıspanaklı harçtan bırakıp rulo şeklinde sarıp yuvarlak şekil verelim ve fırın tepsisine dizelim diyer yufkaları da bu şekilde sarıp tepsiye dizdikten sonra kalan sosu üzerlerine sürüp fırına atıyoruz yaklaşık 30 35 dakikada pişiçektir piştikten sonra sıcak servis yapılır
Not : Afiyet olsun






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder