25 Ocak 2017

Doğum günü pastası

İyi sabahlar herkes gibi bende evde doğum günü bastası yapmak istiyorum ve kızımın doğum günüydü ve evde pasta yaptım cok ta güzel oldu ve beğeni cok fazlaoldu sizde evde yapmak isterseniz tarifini alabilirsiniz içinde ne olduğunu nasil yapıldığını bilerek yapmak insanı mutlu eder gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz bundan sonra evde kendim yapıcam cocuklarıma lafı cok uzatmak istemiyorum tarifine gecmek istiyorum buyrun tarifine
Malzemeler
Pantispanyası için
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı ılık su
Yarım limon
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un + 1 türk kahvesi un
Arası için
1 paket damla cikolata
2 paket krem şanti
Süt
Üzeri için
2 paket cikolata
1 yemek kaşığı vişne reçel
Yarım paket beyaz cikolata
Yapılışı
Öncelikle fırını 170 dereceye ayarlıyalım sonra pandispanya kekini yapalım cukur bi kaba 4 yumurtanın beyazını koyalım iyiçe cırpalım mikserle cırpılırsa daha iyi sonuç alınır iyiçe cırpılıp kabaran yumurtanın içine şeker eklenip karıştırmaya devam edilir şeker eriyinçe yumurtanın sarısı limonun suyu ve su eklenip karıştırılır daha sonravanilya kabartma tozu una karıştırılıp azar azar eklenir iyiçe karıştırılıp yağlanmış yuvarlak tepsi yada borçam kelepçeli kalıp hangisinde yapmak isterseniz içine dökülüp fırına verilir hiç kapağı açılmadan 30 dakika pişirilir cok kızartmamak gerek ardından cıkarılıp soğumaya bırakılır bu arada krem şantiyi tarifine göre hazırlanır ve iki paket cikolata benmari usuli eritilip hazırlanılır soğuyan pandispanyayı üçe bölünür alt taban alınır üzerine krem şanti sürülür ve damla cikolata bolca serpiştirilir üzerine ara taban konulur tekrar kremşanti ve damla cikolata sürülür üst katı kapatılır erittiğimiz cikolatayı üzerine sürülür pürüzsüz bi şekilde sürülüp dolapta dondurulur 1.2 saat bekletilir bu arada kurdalesini yapalım cocuklarınızın defterinden bi yaprak koparıp üzerine bi dolap poşeti koyup yelpaze şekli yapıp ortadan ikiye kırıyoruz ve cikolatayı üzerine döküyoruz biraz elimizle ortadan tutup sonra dolaba bırakıyoruz beyaz cikolatayı aynı işlemle eritip yuvarlak bi top alıp cikolataya batırıp dolapta bekletiyoruz daha sonra pantispanyayı cıkarıp tezgaha alalım kurdalesinide cıkaralım beyaz cikolatayıda cıkaralım donduğu için cıkarmak kolay olucaktır kurdaleyi cıkarıp ortasına  önüne beyaz cikolatayı koyup tutturuyoruz pastaya hafif batırıyoruz enson üst süslemeyi yapıyoruz önce beyaz cikolata üzerini bi damla kakoulu ve kürdanı reçele batırıp şekil veriyoruz ve dolaba kaldırıyoruz biraz meşakatli ama harika bi tarif afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder