16 Aralık 2016

Kapuska yemeği



İyi günler hanımlar beyler her kesin severek yapacağı bi yemek hep dolmasını yapıyoruz bide yemeğini denemenizi tafsiye ediyorum
Lahana sevenler lahananın yemeğide cok güzel oluyor mutlaka deneyin ben yaptım cok sevildi hele cocuklar yedirmek cok zor oluyor bu tarifle bi tabak daha isteyecekler sizde mutlu olucaksınız işte tarifimiz

Kapuska
Malzemeler
Yarım kilo lahana
1 yemek kaşığı salca
1 yemek kaşığı biber salcası
1 yemek kaşığı nar eşkisi
Yarım su bardağı pirinç
Yarım su bardağı sıvı yağı
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber (kırmızı isteğe bağlı)
Ceşni pul biber karabiber tuz
Sıcak su
Yapılış
Sıvı yağı tencereye bırakıp ocaga alalım içine soğanı biberi yemeklik dograyıp kızartıyoruz kızaran biberin üzerine salcaları ekliyip biraz kavuruyoruz lahanaları yemeklik dograyıp tencereye ekliyoruz ve sıcak suyu ekliyip üzerine pirinç tuz kara biber ceşni ve pulbiberi ekliyip kısık ateşte pişiriyoruz ara ara karıştırıp pişiriyoruz piriç ve lahana pişmişse altını kapatıp biraz dinlendirip sıcak servis yapıyoruz afiyet
olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder