12 Aralık 2016
Lokanta usülü mercimek corbası
iyi günler herkes corbayı bilir herkesin tarifi farklıdır kimi corba diyip geciyor ama güzel ve lezzetli olması cok önemlidir evimizde aşcı kendimiz oldugundan hiç birşeyden korkmamalıyız herşeyi denemeli ve tatmalıyız korkmamalıyız herşey denemekle bilinir her baharat yemeğe tat verir herşeyin bi faydası vardır sadece yerinde kullanmalıyız yaratıcı ve yeniliklere acık olmalıyız farklı damak tatlarına acık olmalıyız işte bugunkü corbamız
Mercimek corbası
Malzemeler
2 su bardağı mercimek
1 yemek kaşığı domates salcası
Yarım su bardağı sıvı yag
Tuz nane bul biber
Yapılışı
Mercimegi tencereye koyup sıvı yağı ilave edip biraz kavuruyoruz ve sıcak suyu ilave edip kaynatıyoruz sürekli karıştıralım suyu azaldıkca su ilave edelim ve tel cırpıcıyla karıştıralım köpüyünü sürekli alalım ve katılaşınca ocaktan alalım başka bi tencerede sıvı yağ ve nane bul biberi salca ekliyip biraz kavuralım ve corbanın icine ekliyelim tuzunuda ekliyip biraz daha kaynatalım corbamız hazır afiyet olsun
Not: sürekli tel cırpıcıyla karıştıralım cıpmak yoruyorsa bilandırla cekebilirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder